Työvoimakoulutuksia nyt haussa runsaasti!

TE-toimistoissa ympäri Suomen on nyt runsaasti erilaisia työvoimakoulutuksia haettavissa. 

Koulutuksia löytyy joka tilanteeseen. Osa koulutuksista on suoraan työhön valmistavia, toiset taas  ovat täydennyskoulutuksia tai valmistavat sinua yrittäjän ammattiin. RekryKoulutukset ovat koulutuksia, joita järjestetään yhdessä työnantajan kanssa. 

Haussa oleva työvoimakoulutus

Monissa koulutuksissa sinun on mahdollista suorittaa myös lupakorttikoulutuksia tai muita pätevyyksiä. Näissä tapauksissa koulutus on usein ilmainen, mutta korttimaksu sinun pitää maksaa itse. Käytäntö voi vaihdella eri kouluttajien kesken.  

Voit hakea koulutuksiin mille vaan paikkakunnalle. Jos käyt työvoimakoulutuksen haastattelussa toisella paikkakunnalla, on sinun mahdollista hakea korvausta matkakuluista. 

Kun osallistyt työvoimakoulutukseen saat yleensä kulukorvausta työttömyysetuuden päälle koulutuspäiviltä. Työvoimakoulutus myös täyttää työssäoloehtoa. Voit aina olla yhteydessä Koulutusneuvontaan tai oman alueesi TE-toimistoon, jos jokin mietityttää. 

Matka- ja yöpymiskustannukset ja liikkuvuusavustus

Työllistymistä edistävät palvelut ja kulukorvaus

Koulutusneuvonta

Näin asioit kanssanmme

Ammatillinen työvoimakoulutus 

Koulutukseen hakeminen

Voit hakea koulutukseen hakemalla oikean koulutuksen te-palvelut.fi-sivulta. Avaa koulutuksen tiedot. Ne avautuvat kuvaus-välilehdelle. Valitse ylhäältä tiedot-välilehti ja klikkaa sieltä oranssia Hae tähän koulutukseen - nappia. Kirjaudu sen jälkeen sisään, täytä lomakkeen tiedot ja lähetä hakemus. 

Hakemuksen voi myös lähettää kirjautumatta sisään. Käy tällöin TE-toimistossa vahvistamassa hakemus erikseen. Otathan kuvallisen henkilötodistuksen silloin mukaan. 

Poimintoja koulutuksista