Palkkaa nuori, jolla on Sanssi-kortti

 • Haluatko yritykseesi nuoren, innostuneen työntekijän, joka tuo ison osan palkastaan mukanaan?
 • Työllistä nuori, jolla on Sanssi-kortti.
  Jos sinulla ei ole tiedossa sopivaa nuorta, voit kysyä TE-toimistosta ehdokkaita.

TE-toimistossa neuvotaan, miten palkkaat nuoren, jolla on Sanssi-kortti.

Tietoa nuorelle: Näin hankit Sanssi-kortin!

Mikä on Sanssi-kortti?

TE-toimisto voi antaa Sanssi-kortin nuorelle alle 30-vuotiaalle työttömälle työnhakijalle omatoimisen työnhaun tukemiseksi.

Sanssi-kortti osoittaa työnantajalle, että TE-toimisto on sitoutunut myöntämään palkkatukea kortin haltijan palkkaamiseen, jos työnantajaa ja työsuhdetta koskevat edellytykset täyttyvät. TE-toimisto ei voi myöntää palkkatukea, jos sille osoitetut työllisyysmäärärahat ovat loppuneet.

Palkkatuen hakeminen on helppoa

 • Hae palkkatukea hyvissä ajoin ennen työn alkamista. 
 • Hae palkkatukea sähköisesti Yrityksen ja työnantajan oma asiointi-palvelussa tai lomakkeella.
 • Hakemukseen ei tarvita liitteitä.
 • Tee työsopimus palkattavan henkilön kanssa vasta sen jälkeen, kun TE-toimisto on tehnyt päätöksen tuen myöntämisestä. Palkkatukea ei voi myöntää, jos henkilö on aloittanut työt ennen kuin päätös on tehty.
 • Jos palkkatuki myönnetään, hae tuen maksatusta ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksesta (KEHA-keskus) jälkikäteen.
 • Lisätiedot ja tarkat hakuohjeet löydät
  Palkkatuki-sivulta.

Ota tarvittaessa yhteyttä TE-toimistoon.

Viisi hyvää syytä palkata nuori, jolla on Sanssi-kortti

 1. Nuori koulutettavissa yrityksen omiin tarpeisiin
  Nuoret ovat innokkaita oppimaan. Hyvällä perehdyttämisellä ja oikeanlaisella tuella saat nuoresta osaavan työntekijän. Palkkatukea voidaan myöntää myös oppisopimuksen ajalle.
 2. Nuoret ovat ahkeria
  Nuorilla riittää virtaa ja motivaatiota monenlaisiin töihin. Annat samalla nuorelle arvokasta työkokemusta ja autat häntä työuran alkutaipaleella.
 3. Nuoret tuovat tuoreita näkemyksiä
  Esimerkiksi juuri koulusta valmistunut nuori haluaa usein päästä näyttämään osaamistaan ja tietämystään käytännössä. Uudet ideat vaikkapa yrityksen toimintatapoihin saattavat olla yllättävän hyödyllisiä ja arvokkaita.
 4. Mahdollisuus saada palkkatukea
  Palkkaamalla nuoren, jolla on Sanssi-kortti, työnantaja voi saada esimerkiksi alle vuoden työttömänä olleen nuoren palkkauskustannuksiin tukea korkeintaan 30 %. Jos nuoren työttömyys on kestänyt pidempään, tuki voi olla enintään 40 tai 50 % palkkauskustannuksista ja tuen kesto pidempi.
 5. Yhteiskunnallisesti vastuullinen teko
  Suomen kilpailukyvylle on tärkeää, että nuoret pääsevät nopeasti kiinni työelämään. Palkkaamalla nuoren olet mukana ehkäisemässä tulevaisuudessa uhkaavaa työvoimapulaa.