Företagarverkstäderna för unga ger färdigheter för företagande – Sök till vårens verkstäder nu!

I företagarverkstäderna för unga tar man upp frågor som har att göra med grundandet av ett företag, ekonomi, försäljning och marknadsföring samt nätverken för företagsverksamhet. Målet är att deltagarna har en färdig affärsverksamhetsplan innan verkstaden är slut. Det arrangeras verkstäder på flere orter i Finland under våren.

Ansökningstiden till de verkstäder som börjar nu i vår pågår som bäst, men det är möjligt att redan nu söka till de verkstäder som startar på hösten 2016. Det lönar sig att regelbundet följa med listan på kommande verkstäder via e-tjänsten Aktuell arbetskraftsutbildning som finns på webbplatsen te-tjanster.fi. Listan uppdateras hela tiden!

I verkstaden behandlas företagande med hjälp av praktiska uppgifter under handledning av ledarna. En personlig företagsmentor sparrar deltagarna. Arbetsspråket i verkstäderna är finska.

Företagarverkstäderna för unga förverkligas som arbetskraftsutbildning. För den tid du deltar betalas samma arbetslöshetsförmån som du sku få som arbetslös arbetssökande.

Sök nu!

Du kan söka till företagarverkstaden om du är under 30 år gammal och intresserad av företagande och motiverad att planera egen affärsverksamhet. Företagarverkstaden är också rätt ställe för dig om du är intresserad av att ta över ett företag som redan existerar i samband med ägarbyte.

Under våren 2016 arrangeras det företagarverkstäder för unga på följande orter: Karleby, Uleåborg och Joensuu. Studerandena väljs utgående från ansökningar och individuella intervjuer.

Sök här:
Företagarverkstäder för unga och ansökan

Kolla också:
Företagarverkstäder för unga på Facebook

Fyra ungdomar berättar om sina erfarenheter av verkstäderna på Youtube