Uutisia 2020

null Katso-palvelu poistuu käytöstä − näin siirryt Suomi.fi-palvelun käyttäjäksi

Katso-palvelu poistuu käytöstä 31.12.2020. Katso-palvelun korvaavat Suomi.fi-tunnistus ja Suomi.fi-valtuudet. Suomi.fi-valtuudet kannattaa hoitaa kuntoon nyt, jotta asiointi TE-palvelujen, Kelan, Verohallinnon, tulorekisterin ja muiden viranomaisten kanssa sujuu myös Katso-palvelun päättymisen jälkeen.

TE-palvelujen sähköisiin asiointipalveluihin on voinut kirjautua joko Suomi.fi-tunnistuksen avulla (esimerkiksi pankkitunnuksilla) tai Katso-tunnisteilla (organisaatiotunniste, erityisesti yrityksille). Molemmilla on voinut myös valtuuttaa muita käyttäjiä hoitamaan asioita.

Vuodenvaihteen jälkeen Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua, eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa. Katso-palvelussa nyt olevat valtuudet eivät siirry uuteen palveluun, vaan ne tulee luoda Suomi.fi-valtuuksiin.

Yksityishenkilöt sekä yritykset ja yhteisöt, joiden nimenkirjoitusoikeuden voi selvittää kaupparekisteristä tai yhdistysrekisteristä, voivat ottaa Suomi.fi-valtuudet käyttöön omatoimisesti heti.

Webinaari: Miten Katso-palvelusta siirrytään Suomi.fi-palveluiden käyttäjäksi?

Webinaarissa 6.10.2020 klo 13–15 esitellään, miten valtuushakemus täytetään virkailijavaltuuttamispalvelussa. Samalla kerrotaan, miten Kelan, Verohallinnon ja Tullin palveluissa asioidaan Suomi.fi-valtuuksilla ja miten Katso-roolit korvataan Suomi.fi-valtuuksien valtuusasioilla.

Voit lähettää asiantuntijoillemme Suomi.fi-palveluihin liittyviä kysymyksiä ennakkoon. Kysymyksiä hyödynnetään webinaarin suunnittelussa. Vastaamme yleisimpiin kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan myös tilaisuuden jälkeen lähetettävän aineiston mukana. 

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille.

 Ilmoittautuminen ja lisätietoa

Lue lisää valtuuksista ja käyttöönotosta

 Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi/kirjautuminen palveluun

 Ota Suomi.fi-valtuudet käyttöön (suomi.fi)

 Katso-palvelun käyttö päättyy – käyttäjien tulee siirtyä Suomi.fi-palveluun (dvv.fi)

 Näin kunta siirtyy Suomi.fi-valtuuksiin (dvv.fi)