null Työnhakuun kesätöiden jälkeen - nappaa vinkit

Onko kesätyösi päättynyt tai päättymässä? Lähde näillä vinkeillä työnhakuun saman tien.

Löydä töitä

Selaa avoimia työpaikkoja Avoimet työpaikat-hakupalvelussa. Aktivoi Paikkavahti, joka ilmoittaa sähköpostiisi, kun hakuasi vastaava työpaikka tulee avoimeksi palveluun. Hae paikkaa räätälöidyllä hakemuksella ja CV:llä. Kokeile erottua hakijoiden joukosta visuaalisella CV:llä. Löydä piilotyöpaikat ottamalla yhteyttä kiinnostaviin työnantajiin.

Sosiaalinen media työnhaun tukena

Ota seurantaan mielenkiintoiset työnantajat, seuraa aihetunnistetta #rekry ja oman alasi sanastoa. Päivitä LinkedIn-profiilisi ja laita Jobs-osiosta päälle "vihreä valo", joka kertoo rekrytoijille, että olet työnhaussa. Tämän voit kertoa myös profiilisi otsikossa.

Lisää vinkkejä sosiaalinen median käyttämisestä työnhaun tukena

Kokeile Työmarkkinatoria

Tee profiili Työmarkkinatorille ja anna tekoälyn yhdistää sinut ja tuleva työnantajasi. Palvelu ehdottaa juuri sinun osaamiseesi sopivia avoimia työpaikkoja.

Työmarkkinatori (kokeile.tyomarkkinatori.fi)

Työllistä itse itsesi

Jos kiinnostutkin yrittäjyydestä, anna TE-toimiston auttaa sinut yrityksesi alkutaipaleelle. Tiesitkö, että voit kokeilla yritystoimintaa neljä kuukautta sen vaikuttamatta työttömyysturvaan?

Aloittavan yrittäjän palvelut

Jäämässä työttömäksi

Oikeutesi työttömyysturvaan alkaa aikaisintaan ensimmäisestä päivästä, jona ilmoittaudut TE-toimiston asiakkaaksi. Voit ilmoittautua jo etukäteen, mutta ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Ilmoittauduttuasi saat käyttöösi TE-asiantuntijapalvelut, tukea työnhakuun ja ammatinvalintaan sekä monipuoliset tapahtumat ja koulutukset.

Jäämässä työttömäksi

Alle 25-vuotias ilman koulutusta

Lain mukaan alle 25-vuotiaiden, joilla ei ole ammatillisia valmiuksia antavaa koulutusta, pitää hakea kahta opiskelupaikkaa 31.8. mennessä. Jos olet TE-toimiston asiakas vielä 1.9.2020, oikeutesi työttömyysturvaan selvitetään.

Kysyttävää?

Anna puhelinpalvelujen auttaa sinut alkuun. Alle 30-vuotiaita työnhakijoita neuvovat myös Ohjaamot ympäri Suomea.