Muumimaailma työllistää nuoria

Kuva miehestä, jonka taustalla on muumitaulu.

 

Kesän yksi kotimaan suosikkikohteista on Naantalissa sijaitseva Muumimaailma. Tove Janssonin muumitarinoihin perustuva teemapuistoyritys on toiminut vuodesta 1993 ja vakiinnuttanut paikkansa lapsiperheiden ykköskohteena Suomessa. Vuosittain Muumimaailmassa vierailee yli 200 000 kävijää, joista osa tulee ulkomailta.     

Muumimaailma on myös suosittu kesätyöpaikka. Teemapuisto hakee vuosittain kesätyöntekijöitä erilaisiin tehtäviin asiakaspalveluun, tukipalveluihin, roolihahmoiksi ja erikoistehtäviin. Muumimaailmassa voi työskennellä esimerkiksi kioski- ja lipunmyyjänä, huolto- ja siivoustöissä, roolihahmona, valokuvaajana ja roudaajana.  

Kesätyöpaikat hakuun TE-palvelujen kautta  

Muumimaailma on tehnyt yhteistyötä TE-palvelujen kanssa jo vuosien ajan. Yhteistyö on sujuvoittanut rekrytointia merkittävästi.      

– Palkkaamme kesäksi yli 200 työntekijää, ja TE-toimiston kautta olemme saaneet hyviä ehdokkaita, kertoo Muumimaailma Oy:n toimitusjohtaja Tomi Lohikoski.

Rekrytointi vaatiikin hyvää suunnittelua ja kovaa työtä, sillä toimenkuvia on lukuisia, hakijoita runsaasti ja aikataulut tiukkoja. Lisävaativuutta rekrytointiin tuo tehtävien moninaisuus, sillä haussa on niin kieli- ja kokkaustaitoisia tekijöitä kuin esiintymis- ja organisointikykyisiä henkilöitä.  

– Olemme ilmoittaneet kesätyöpaikoista TE-palvelujen kautta, ja kevättalvella järjestimme onnistuneen rekrytointitapahtuman, kertoo Muumimaailma Oy:n markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen.

Tänä kesänä nähdään jälleen Muumimaailma, jonka iloisessa työyhteisössä loihditaan kävijöille mieleenpainuvia Muumi-elämyksiä. 

Starttiraha ja palkkatuki vakauttavat yrittämisen ensiaskeleet

Kuva Satafixin työntekijästä

TE-palvelut tarjoavat monipuolista tukea uuden yrittäjän alkutaipaleelle. Kolme vuotta sitten Niklas Sjöblom päätti perustaa Poriin Autopesu Satafixin, joka tarjoaa autojen pesuun liittyviä palveluita. Hän haki vauhtia yrittäjätaipaleelleen TE-palveluiden järjestämältä yrittäjäkurssilta.  

– Yrittäjäkurssi oli hyvä startti yrittäjyyteen, kurssista oli paljon apua. Voisin suositella kurssin käymistä ihan kaikille, jotka miettivät yrittäjyyttä, kannustaa Sjöblom.

Tuore yrittäjä koki, että sai kurssilta erinomaisia käytännön neuvoja.

– Yrittäjäkurssilla sai oikeastaan kaikki tarvittavat neuvot ja tiedot TE-palveluiden tarjonnasta. Tykkäsin erityisesti siitä, että kurssilla oikeasti neuvottiin ja puhuttiin asioista, eikä jälkikäteen tarvinnut arpoa mistä tietoa pitäisi hakea, miettii Sjöblom.

Sjöblomille suositeltiin starttirahan hakemista. Starttiraha turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää.

– Olin 13 vuotta muilla töissä ja sen jälkeen päätin pistää oman yrityksen pystyyn. Tämä on se ala, jota tykkään tehdä, joten oman yrityksen perustaminen oli lopulta helppo valinta, pohtii Sjöblom.

Palkkatuki mahdollistaa kouluttamisen

Satafixillä työskentelee neljä työntekijää, joista yksi harjoittelee työn saloja palkkatuen avulla.

– Kaikki työntekijämme ovat tulleet palkkatuella taloon. Palkkatuen avulla saadaan ensin opetettua ja sen jälkeen kun työntekijä pystyy jo tuottamaan, voimme palkata hänet, kertoo Sjöblom.

Palkkatuella työsuhde pääsee vauhtiin ilman, että uuden työntekijän rekrytointi on liian kova riski.   

– Pienenä aloittelevana yrityksenä ei pysty ottamaan ketään töihin niin, että opetamme kaiken ensin. Näihin hommiin ei ole mitään koulua, joten meidän on pakko opettaa työ alusta asti kaikille uusille, Sjöblom selittää.

Vaivatonta yhteistyötä

Satafix kiinnostaa työnhakijoita, mikä on tehnyt rekrytoinnista vaivatonta.   

– Porukka on kuullut meistä hyvää, minkä ansiosta tulevat kysymään töitä. Kun sopiva tyyppi sattuu kohdalle, jututan häntä. Sen jälkeen soitan TE-palveluille ja kyselen onnistuuko palkkatuki, avaa Sjöblom.

Uudet työntekijät ovat noin puoli vuotta töissä palkkatuella, jonka jälkeen he työllistyvät Satafixille. Prosessi on ollut Sjöblomin mielestä helppo.

– Muuta ei oikeastaan tarvitse tehdä, kuin täyttää työkokeilulappu, kun kaikki on sovittu valmiiksi ja tarkastettu, että hakija kuuluu palkkatuen piiriin, kertoo Sjöblom.

Sjöblom on ollut tyytyväinen kaikkeen apuun, mitä hän on TE-palveluilta saanut.

– Palkkatuen lisäksi olen saanut neuvoja ja apua aina tarvittaessa. Suosittelisin yhteistyötä ehdottomasti kaikille muillekin, naurahtaa Sjöblom.

Suunnitelmissa yrittäjyys tai tarve rekrytoida uusia työntekijöitä? Lue lisää TE-palveluiden tarjoamasta starttirahasta ja työnhakijoiden palkkatuesta.

Starttirahasta iso apu tuoreille yrittäjille 

Freezer Fashionin yrittäjät

Siskokset Hannamari Heinonen ja Sanna-Kaisa Kourunen ryhtyivät yrittäjiksi vähän yli kaksi vuotta sitten. Heidän Huittisissa sijaitseva vaateliikeensä, Freezer Fashion, on toiminut paikkakunnalla jo yli 30 vuotta. Kun edelliset omistajat jäivät eläkkeelle, oli omistajanvaihdoksen aika. Nyt kivijalkaliike työllistää uusien omistajien lisäksi yhden osa-aikaisen työntekijän.  

Yritystoiminnan käynnistämistä helpotti TE-palveluista saatu yrittäjän starttiraha. Starttirahan tarkoitus on turvata yrittäjän toimeentulo siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää.  

– Vaikka olisimme ryhtyneet yrittäjiksi ilman starttirahaakin, siitä oli paljon apua yrityslainan, valikoiman uudistamisen ja muiden kulujen kanssa, Heinonen kertoo.  

Ensimmäistä kertaa yrittäjinä

Runsaan myynti- ja asiakaspalvelutyön kokemuksensa ansiosta Heinosella ja Kourusella oli jo alusta lähtien hyvä käsitys siitä, millaista arki tulisi olemaan vaateliikkeen omistajina. Freezer Fashion on molemmille ensimmäinen kerta yrittäjänä, mutta vaatealalla työskentely oli tullut tutuksi jo aiemmin.  

– Yrittäjäksi ryhtyminen ei jännittänyt, vaan ennemminkin tuntui, että yrittäjyys on meillä veressä. Sitä paitsi olemme aiemminkin työskennelleet yhdessä samassa työpaikassa, joten toisen työtavat olivat tuttuja jo niiltä ajoilta. Mitään sisarusten välistä kinastelua meillä ei ole ollut, kaksikko kertoo pilke silmäkulmassa.

Starttiraha avuksi kulujen kanssa

– Starttirahasta oli yrittäjän alkutaipaleella suuri apu, sillä aloittelevalla yrittäjällä on paljon kuluja, Kourunen muistelee. – Aluksi vähän mietitytti, miten paljon aikaa hakuprosessiin mahtaa mennä. Y-tunnusta ei nimittäin voi perustaa ennen kuin starttiraha on myönnetty. Huoli oli kuitenkin turha, sillä palvelu oli nopeaa ja mitään ei tarvinnut turhaan odotella.

Tuttu TE-palveluiden yhteyshenkilö oli Freezer Fashionin tukena koko hakuprosessin ajan ja hänen kanssaan oli helppo olla yhteyksissä.  

– Yhteydenpito sujui erinomaisen hyvin. Jälkikäteenkin meiltä on vielä useaan otteeseen kyselty, miten meillä menee ja onko kaikki hyvin, Heinonen kertoo hyvillä mielin. – Palvelu oli aina henkilökohtaista, ystävällistä ja ammattitaitoista, ja kaikki hoitui tosi mutkattomasti. Suosittelen starttirahaa ja TE-palveluita aloitteleville yrittäjille oikein lämpimästi.  

Palkkatuki kiritti kasvavaa Tuotenauhaa

Tuotenauhan kaksi työntekijää

Lahdessa toimiva Tuotenauha Oy on yksi Pohjoismaiden suurimmista etikettien ja kangasmerkkien valmistajista. Laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat asiakkaiden toiveiden mukaan valmistetut etiketit, nauhat, merkit ja tarrat.

Vuonna 1948 perustettu yritys siirtyi uuteen aikakauteen vuonna 2017 omistajanvaihdoksen myötä. Yrittäjät Erja Ylisirniö ja Timo Heikkinen pyörittävät Tuotenauhaa, joka työllistää heidän lisäkseen seitsemän henkeä. Uudet yrittäjät halusivat panostaa erityisesti asiakaspalvelun kehittämiseen, sillä kaikki tuotteet valmistetaan yksilöllisesti tilaustyönä.

Taloudellinen tuki helpotti rekrytointia

Yhteistyö TE-palveluiden kanssa auttoi Tuotenauhaa uusien työntekijöiden etsimisessä ja palkkaamisessa.

– Olemme käyttäneet rekrytointipalveluita, kun olemme tarvinneet lisäresursseja kasvavaan yritykseemme tai uutta tekijää eläköityneen tilalle, Ylisirniö kuvailee.

TE-toimisto voi myöntää työnantajalle palkkatukea työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Palkkatuesta on ollut Tuotenauhalle hyötyä.

– Tuki oli meille taloudellisesti merkittävä ja sitä oli helppo hakea, Heikkinen vahvistaa.

Rekrytoiva yritys levitti verkkonsa laajalle. Palkkatuen avustuksella Tuotenauha työllisti kaksi henkilöä.

– TE-palveluiden asiantuntijoilta saimme listan potentiaalisista henkilöistä sekä opastusta rekrytointiin ja tietoa palkkatuesta, Ylisirniö sanoo.

Nopea hakuprosessi on yrityksen etu

Ylisirniön ja Heikkisen mukaan TE-palveluiden avulla rekrytointiprosessi on ollut tavallista nopeampi. Myös ajansäästö on yrittäjille iso hyöty.

– TE-palvelun asiantuntijat tekivät alustavan työn. Pääsimme heti valitsemaan ja kontaktoimaan sopivia henkilöitä, Ylisirniö kiittelee.

Hyviä tekijöitä myös löytyi.

– Meillä on ollut myös onni myötä. Sopivia hakijoita ei ole pilvin pimein, Ylisirniö miettii.

Yhteistyö TE-palveluiden kanssa on sujunut mallikkaasti. TE-palveluiden oma aktiivisuus on ilahduttanut yrittäjiä.

– Meillä on ollut kaksi yhteyshenkilöä, joita olemme tavanneet kasvokkain. He ovat kertoneet monipuolisesti palveluistaan ja olemme olleet heihin erittäin tyytyväisiä. Ehdottomasti suosittelemme palveluiden hyödyntämistä muillekin yrityksille, Ylisirniö ja Heikkinen päättävät.

TE-palveluiden konsultointi mahdollistaa hallitun kasvun

Nurmijärven muurarien työntekijä

Nurmijärven Muurarit on Uudellamaalla toimiva muurausalan yritys. Rakennusliikkeiden kumppanina kaikissa muuraukseen liittyvissä tarpeissa toimiva yritys työllistää 35 henkilöä.

Yrittäjä Jukka Puumalainen kertoo, että kasvava yritys on hyödyntänyt TE-palveluiden työnantajille tarjoamia palveluita monipuolisesti.  

– Perustyönhakupalvelut ovat olleet käytössä. Lisäksi olemme saaneet kasvukonsultointiapua, jota haettiin TE-palveluiden kautta. TE-palvelut ovat myös ohjanneet meitä hakemaan maaseudun yritystukea, Puumalainen kertoo.

Konsultti apuna kasvustrategian pohdinnassa

Yritykseen kasvuun ja kehittämiseen saatu konsultointiapu on ollut avaintekijä Nurmijärjen Muurareiden menestyksen kannalta.

– Toimintamme oli viime vuonna voimakkaassa kasvussa, joten tarvitsimme apua niin strategian kuin toiminnallisten asioiden suunnitteluun, Puumalainen kuvailee.

TE-palveluiden kautta yritys sai konsultointiapua, joka osoittautui yrityksen kasvun hallitsemisen kannalta ratkaisevan tärkeäksi.

– Tapasimme konsultin noin kuusi kertaa, ja hänen kanssaan rakensimme yhdessä kattavan kasvu- ja kehittämissuunnitelman, joka sisälsi myös henkilöstö- ja investointisuunnitelman, Puumalainen kertoo.

Rekrytointipalvelut ahkerassa käytössä

Nurmijärven Muurarit on löytänyt työntekijöitä TE-palveluiden tarjoamien työnhakupalveluiden avulla.

– Aluksi kävin paikan päällä TE-toimistossa, jossa kartoitimme yhdessä yrityksen tilannetta ja kävimme läpi, millaisia palveluja on saatavilla.

Kun työnhaun palvelupakki tuli tutuksi, yritys on hoitanut rekrytointia menestyksekkäästi itse.

– Paikkoihin on saatu tosi hyvin hakemuksia, ja vuoden aikana olemme palkanneet 10 uutta työntekijää, Puumalainen sanoo.

Yhteistyö TE-palveluiden kanssa on sujunut mutkattomasti. Tukikiemuroidenkin keskellä apu on aina ollut käden ulottuvilla.

– Suosittelen TE-palveluita jyrkästi kaikille, Puumalainen painottaa. – Tutustuttaminen palvelutarjontaan voisi olla vaikka pakollista kaikille yrittäjille. Valikoima on todella monipuolinen ja on sääli, etteivät kaikki tiedä palveluista.

Jukka Puumalaiselle TE-palveluista vinkkasi toinen yrittäjä. Erityisesti yrityksen kasvuun ja kehittämiseen liittyvät palvelut ovat olleet hänen mukaansa arvokkaita.

Omenasieppari korjaa satoa osatyökykyisten voimin

Omenasiepparien työntekijä kuvassa

Uudellamaalla toimivan Omenasieppari-yrityksen kiirehuippu käynnistyy omenasadon kypsyessä. Yritys kerää paikallisten pihojen ylimääräiset omenat ja puristaa niistä käsityönä ainutlaatuista mehua. Samalla yritys luo kunnon palkkatöitä osatyökykyisille, jotka työskentelevät omenien kerääjinä.

– Omenanpoimintakausi kestää pari kolme kuukautta, ja silloin työllistämme 12 osatyökykyistä henkilöä. Muu aika vuodesta sujuu muun muassa myynnin, markkinoinnin ja pullojen etiketöinnin parissa, yrittäjä Susanna Pykäläinen kertoo.

Pykäläiselle oli alusta asti selvää, että Omenasiepparin keräilytyöntekijöiksi valitaan osatyökykyisiä.

– Meillä oli selvä rekrytointinäkökulma, johon tarvitsimme apua. Helsingin ja Vantaan kaupunkien tuetun työllistämisen henkilöt valitsivat meille hyviä tyyppejä. Kun oli selvillä, ketkä heistä rekrytoidaan, otimme yhteyttä TE-palveluihin palkkatuen ja muiden tukien tiimoilta, Pykäläinen kuvailee.

TE-palveluista kelpo vinkit ja käytännön neuvot

Osatyökykyinen työntekijä ei välttämättä itse osaa kertoa tilanteestaan ja saamistaan tuista, joten asiantuntija-apu on rektytointitilanteessa erityisen tärkeää.

– Halusimme palkata henkilöt kaikkia hyödyttävällä tavalla. Esimerkiksi työkyvyttömyyseläke piti ottaa huomioon, etteivät ansaintarajat ylity, Pykäläinen mainitsee.

TE-palvelut oli Omenasiepparille mainio kumppani tilanteen kartoituksessa ja tarvittavien tukien selvittämisessä.

– Saimme tukea käytännön seikkoihin, jotta saimme työntekijöille mahdollisimman hyvät ehdot. Prosessissa on paljon krumeluureja, jotka ovat työnantajalle suurin este, Pykäläinen näkee.

Jotta hakemusprosessi kulkisi jouhevasti, täytyy hakemukset laatia oikein. TE-palveluiden asiantuntijuus oli Pykäläisen mukaan merkittävä etu byrokratian selättämisessä. Ongelmatilanteissa vastaukset saatiin nopeasti.

– Saimme hyvää apua siihen, mitä ja miten lomakkeita täytetään, mitä tietoja tarvitaan, mihin lomakkeet lähetetään, Pykäläinen sanoo.

Osatyökykyisen palkkaus on loistovaihtoehto

Pykäläinen arvostaa TE-palveluista saamaansa käytännön tukea ja selkeitä ohjeita. Yhteistyö sujui hänen mukaansa saumattomasti ja joustavasti.

– Yrittäjänä tuntuu, että aika ei riitä ja että kaikesta pitäisi olla osaamista. Jos hakuprosessissa menee yksi asia pieleen, niin koko homma viivästy. Antoisinta oli saada langan päähän asiantuntija, joka auttoi miljoonissa käytännön asioissa, Pykäläinen kiittelee.

Pykäläinen rohkaisee kaikkia yrittäjiä, joille rekrytointi on ajankohtaista, pohtimaan osatyökykyisten työllistämistä. Omenasiepparin kokemukset ovat olleet hyviä.

– Se on loistava vaihtoehto, johon on olemassa hyvät tuet. Ei kannata säikähtää monia lomakkeita ja byrokratiaa, vaan luottaa siihen, että vastaukset löytyvät, Pykäläinen vakuuttaa. 

RekryKoulutus tuotti Ulvilan Konepajalle hyviä tyyppejä

Ulvilan konepajan henkilöstöä

Kansainvälisiä suuryrityksiä palveleva Ulvilan Konepaja oli keväällä 2017 haastavan tilanteen edessä.

– Erään asiakkaamme tuotanto oli tuplaantunut, joten meille tarvittiin monta tekijää kerralla ja nopeasti. Lisäksi kesälomakausi oli alkamassa, toimitusjohtaja Milla Rostedt kiteyttää.

Ulvilan Konepaja on täyden palvelun tilauskonepaja, joka työllistää yli 50 metallialan ammattilaista. Oikeanlaisten osaajien löytäminen ei ole aina helppoa, joten tilanteen ratkaisuksi valittiin TE-palveluiden yrityksille tarjoama RekryKoulutus.

RekryKoulutus räätälöidään aina yrityksen tarpeisiin ja sen pituus voi olla parista viikosta kuukausiin. Hyöty on molemminpuolinen: opiskelijat kartuttavat omaa osaamistaan ja työnantaja saa juuri tarvitsemaansa ammattitaitoa.  

– Olen aiemmassa työssäni pitänyt itse vastaavia koulutuksia, joten konsepti oli tuttu. RekryKoulutus on helppo väylä saada hyviä tyyppejä, joilla ei ehkä ole vielä koulutusta, mutta joista tulee valmiita osaajia, Rostedt kertoo.

Koulutus suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä

Ulvilan Konepaja ja TE-palveluiden asiantuntijat kartoittivat yhdessä yrityksen tilannetta ja tarpeita. Erilaisiin tehtäviin oli haussa kymmenkunta tekijää, kuten hitsaaja, särmääjä ja koneistamotyöntekijä. Koulutuksen toteutti WinNova, joka järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta.

– TE-palvelut vei asiaa eteenpäin hyvässä yhteistyössä kanssamme. He järjestivät kiinnostuneille hakijoille kaksi infotilaisuutta, hoitivat hakemusten vastaanoton ja haastatteluaikojen sopimisen sekä auttoivat hakijoiden valinnassa, Rostedt kuvailee.

Hakemuksia saapuikin runsaasti, joten Ulvilan Konepaja pääsi valitsemaan hyvien hakijoiden joukosta. Koulutus alkoi syyskuun alussa kahden viikon jaksolla WinNovassa. Tätä seurasi neljän viikon työssäoppimisjakso Ulvilan Konepajassa.

– Koulutus räätälöitiin jokaiselle syventävästi. Asiakkaidemme luvalla opiskelijat pääsivät harjoittelemaan juuri sellaisia töitä, joita tulevat meillä tekemään. WinNovan edustaja oli päivittäin paikan päällä koulutettavien tukena ja opastamassa, Rostedt kiittelee.

Hyvät tekijät löysivät paikkansa

Koulutuksen päätyttyä Ulvilan Konepaja vuokrasi työntekijät puoleksi vuodeksi, minkä jälkeen seitsemälle tarjottiin toistaiseksi voimassa oleva työsuhde.

Milla Rostedt on ollut hyvin tyytyväinen TE-palveluista saatuun apuun.

– Varsinkin jälkikäteen mietittynä koko homma meni yllättävän hyvin. Kiire oli tuolloin kauhea, enkä itse pystynyt heittäytymään projektiin. Olemme saaneet osaavia tekijöitä, jotka ovat löytäneet meiltä paikkansa, Rostedt iloitsee ja suosittelee RekryKoulutusta myös muille yrityksille.

Milectrialle sopivia nuoria osaajia TE-palveluiden avulla

Milecrian henkilöstöä

Milectria Power Oy:n toimitusjohtaja Juha-Matti Kaukonen kertoo käyttävänsä mielellään TE-palveluiden apua, kun yritykseen etsitään uusia työntekijöitä. Erityisesti nuorten ja vastavalmistuneiden osaajien löytämiseen TE-palveluista on ollut iso apu.  

– Olemme aina tarvittaessa saaneet sujuvasti apua rekrytointiin ja löytäneet hyvät uudet tekijät, Kaukonen kehuu.  

Milectria on sähköalan yritys, joka toimii erilaisten sähköjärjestelmien valmistajana ja alihankkijana. Milectria työllistää tällä hetkellä yhteensä 155 henkilöä, joista Suomen toimipisteellä työskentelee 65. Toimipisteitä on kolme: Parolassa, Virossa ja Abu Dhabissa.

TE-palvelut tuntee työnhakijat  

– TE-palveluiden asiantuntemusta olemme käyttäneet uusien työntekijöiden hakuun Parolan toimipisteellemme. Tuttu yhteyshenkilömme on auttanut meitä työvoimatarpeissamme jo pitkään. Kaikki hakutarpeemme onkin saatu täytettyä, ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä palveluun, Kaukonen kuvailee kokemuksiaan yhteistyöstä TE-palveluiden kanssa.  

Etenkin osaava ja nopea palvelu saa kehuja. Apua saa kätevästi tutulta yhteyshenkilöltä, joka tuntee yrityksen tarpeet hyvin. TE-palvelut tuntee myös työnhakijat ja osaa etsiä heidän joukostaan yritykselle sopivat ehdokkaat.  

Kummankin osapuolen toiveet tuntevasta yhteyshenkilöstä onkin Kaukosen mielestä ollut arvokas apu yritykselle:

– Välillä toki sopivan henkilön löytäminen vie aikansa, jos tehtävään haetaan tarkasti juuri tiettyä osaamista. Tämä tietysti on odotettavissakin, sillä aina ei juuri sen hetkisen tarpeen mukaisia hakijoita ole välttämättä saatavilla. Prosessissa ei kuitenkaan ole tullut vastaan mitään odottamatonta, vaan kaikki on mielestäni sujunut mukavasti.

Nopeaa ja maksutonta palvelua

– Yhteydenpito TE-palveluiden kanssa on helppoa. Asioiden hoitaminen on ollut nopeaa ja vaivatonta. On mukavaa, että koko rekrytointiprosessin ajan ja sen jälkeenkin mukana pysyy tuttu yhteyshenkilö, joka hoitaa asiat tehokkaasti, Kaukonen toteaa.  

Positiivisten kokemustensa pohjalta Kaukonen suosittelee TE-palveluita myös muille työnantajille:

– Kokemuksemme TE-palveluista on, että kaikki toimii hyvin ja prosessi on vaivaton. Palvelut ovat maksuttomia, ja aina olemme saaneet hyvin ammattitaitoista ja joustavaa palvelua, Kaukonen kiittelee.