Työtarjous TE-toimistosta

Ilmoittautuessasi työnhakijaksi TE-toimistoon, kerro millaista työkokemusta ja osaamista sinulla on.  Niiden tietojen perusteella TE-toimisto lähettää sinulle työtarjouksia.

Sinulle voidaan tehdä työtarjouksia yrittäjäpaikkoihin, jos olet ilmoittanut olevasi kiinnostunut yrittäjyydestä.

Tarjouksia voidaan tehdä myös osa-aikaiseen työhön.

Työtarjouksen saatuasi toimi seuraavasti:

  • Ota yhteyttä työnantajaan toivotulla tavalla.
  • Ilmoita TE-toimistolle määräajassa tarjotun työn hakemisesta.
  • Ilmoita TE-toimistolle saitko työpaikan vai et.
  • Ilmoituksen TE-toimistolle voit tehdä ensisijaisesti Oma asiointi- verkkopalvelussa tai puhelimitse.
  • Ota vastaan työtä, jota TE-toimisto työtarjouksella tai työnantaja suoraan tarjoaa sinulle. Ilman pätevää syytä tarjotusta työstä kieltäytyminen voi johtaa työttömyysetuuden menettämiseen

Kun saat TE-toimistosta tarjouksen työpaikasta, TE-toimiston asiantuntija on arvioinut, että työ ja tehtävät vastaavat sitä, mitä sinä haluat ja että ammatillinen osaamisesi ja työkykysi vastaavat tehtävien vaatimuksia.

Työtarjouksessa on mahdollisuuksien mukaan otettu huomioon toiveesi työpaikan sijainnista, työsuhteen kestosta ja työajoista.

Ohjeet työllisyyden kuntakokeilun asiakkaalle

Työllisyyden kuntakokeilu voi lähettää asiakkailleen työtarjouksia. Jos olet kuntakokeilun asiakas ja saat työtarjouksen, ota työnantajaan yhteyttä ja ilmoita määräajan sisällä työpaikan hakemisesta ja sekä haun lopputuloksesta Oma asiointi -palvelussa. Voit ilmoittaa myös suoraan oman kotikuntasi asiantuntijalle. Hae ja ota vastaan työtä, jota sinulle tarjotaan, sillä ilman pätevää syytä tarjotusta työstä kieltäytyminen voi johtaa työttömyysetuuden menettämiseen.

Työnhakijan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana

Tämä verkkosivu on osa Euroopan komission Your Europe -portaalia. Löysitkö etsimäsi? Anna palautetta! (europa.eu)