Töihin

Ole ajoissa liikkeellä, jos harkitset työelämään siirtymistä, valmistut opinnoistasi tai olet jäämässä työttömäksi. TE-toimistosta saat apua ja välineitä, kun haet työtä tai teet työhakemusta. Voit saada myös valmennusta esimerkiksi työhaastatteluun.  

Palveluja sähköisesti ja puhelimitse

Hyödynnä työnhaussa verkkopalvelujamme – ne ovat käytössäsi ympäri vuorokauden.

Avoimet työpaikat -palvelusta löydät koko maan avoimet työpaikat. Vahdin avulla voit tilata tiedot sopivista työpaikoista suoraan sähköpostiisi.

Avoimet työpaikat

Muista myös puhelinpalvelumme:

Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu opastaa työ- ja elinkeinotoimiston palveluihin ja siellä asiointiin sekä sähköisten palvelujen käyttöön.

Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu

Koulutusneuvonnasta saat apua ja tukea koulutusasioiden pohdintaan

Koulutusneuvonta

Palkkatukikortti tukee työllistymistä

Kun ilmoittaudut TE-toimistoon työnhakijaksi, sinua voidaan markkinoida työnantajille. Jos olet työtön, ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi sähköisellä työnhakijalomakkeella.

Jos olet alle 25-vuotias tai 25-29-vuotias vastavalmistunut työtön työnhakija, kuulut Nuorisotakuun piiriin. Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, pääset kolmen kuukauden kuluessa johonkin yhdessä suunniteltuun työllistymistä edistävään palveluun.

TE-toimistosta voit saada myös palkkatukikortin, jolla parannat huomattavasti mahdollisuuksiasi saada työtä.

Työllisty palkkatuella

Ohjeet työllisyyden kuntakokeilun asiakkaalle

Jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas, saat kotikunnastasi apua työnhakuun. Ota yhteyttä kotikuntaasi, jos olet kiinnostunut palkkatuella työllistymisestä. Jos kotikuntasi arvioi, että tarvitset työllistymiseen palkkatukea, voit saada kotikunnastasi palkkatukikortin näytettäväksi työnantajalle. Jos et ole saanut palkkatukikorttia, löydät palkkatukimahdollisuutesi työllistymissuunnitelmastasi.

Työnhakijan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana