Ammatillisen osaamisen kehittäminen

TE-toimistolla on myös palveluja, joiden avulla voit kehittää ammatillista osaamistasi, hankkia uuden ammatin ja tutustua suomalaiseen työelämään.

  • Työkokeilu tehdään työpaikalla. Työkokeilu selvittää, sopiiko kyseinen ammattiala sinulle. Työkokeilun voi aloittaa, kun olet tehnyt siitä sopimuksen työnantajan ja TE-toimiston kanssa.
  • Ammatillisessa työvoimakoulutuksessa voit suorittaa johonkin ammattiin tarvittavan tutkinnon tai täydentää omaa koulutustasi. Opetuskielenä on suomi.
  • Palkkatuetussa työssä työskentelet työpaikalla, ja TE-toimisto tukee työnantajasi palkkakustannuksia. Lisätietoja palkkatuetusta työstä saat TE-toimistosta.

Voit saada apua ja neuvontaa myös yritystoiminnan aloittamiseen. Aloittava yrittäjä voi tietyin edellytyksin saada starttirahaa. Jos aiot perustaa yrityksen, kerro siitä etukäteen TE-toimistossa.

Maahanmuuttajien kotoutumispalvelut työllisyyden kuntakokeilussa

Jos sinut on ohjattu kuntakokeilun asiakkaaksi ja olet kiinnostunut työkokeilusta, työvoimakoulutuksesta, palkkatuesta tai yritystoiminnan aloittamisesta, ole yhteydessä kotikuntaasi. Palveluista sovitaan kotikunnan asiantuntijan kanssa ennen niiden aloittamista.

Työnhakijan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana