Uutisia 2020

null Katso-palvelun käyttö päättyy 31.12.2020 - ota käyttöön Suomi.fi-tunnistus

Katso-palvelu poistuu käytöstä 31.12.2020. Katso-palvelun korvaavat Suomi.fi-tunnistus ja Suomi.fi-valtuudet. 

Suomi.fi-valtuudet kannattaa hoitaa kuntoon viimeistään nyt, jotta asiointi TE-palvelujen ja muiden viranomaisten kanssa sujuu myös Katso-palvelun päättymisen jälkeen.

TE-palvelujen sähköisiin asiointipalveluihin on voinut kirjautua joko Suomi.fi-tunnistuksen avulla (esimerkiksi pankkitunnuksilla) tai Katso-tunnisteilla (organisaatiotunniste, erityisesti yrityksille). Molemmilla on voinut myös valtuuttaa muita käyttäjiä hoitamaan asioita.

Vuodenvaihteen jälkeen Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua, eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa. Katso-palvelussa nyt olevat valtuudet eivät siirry uuteen palveluun automaattisesti, vaan ne tulee luoda Suomi.fi-valtuuksiin.

Yksityishenkilöt sekä yritykset ja yhteisöt, joiden nimenkirjoitusoikeuden voi selvittää kaupparekisteristä tai yhdistysrekisteristä, voivat ottaa Suomi.fi-valtuudet käyttöön omatoimisesti heti.

Digi- ja väestötietovirasto on koonnut verkkosivuilleen linkit keskeisiin ohjeisiin ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lue lisää