Uraohjaus

0295 020 720

Maanantai ja torstai klo 12.00-16.00.

Pääset ilman ajanvarausta heti keskustelemaan uraohjauksen psykologin kanssa.

Ajanvarauksella

Uraohjaus on TE-palvelujen valtakunnallinen puhelin-, video- ja verkko-ohjauspalvelu, jossa voit saada psykologin ohjausta ammatinvalintaa ja uramuutoksia pohtiessasi. Voit keskustella luottamuksellisesti saman psykologin kanssa useampia kertoja.

Tarkista video-ohjauksen tekniset vaatimukset ennen ajan varaamista.

Varaa aika puhelin- tai video-ohjaukseen psykologin kanssa.

Ajanvaraus

Uraohjauksessa saat yksilöllistä, maksutonta ja luottamuksellista psykologipalvelua työuran eri muutostilanteissa. Lähtökohtana ovat omat toiveesi, tavoitteesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Aluksi psykologi haastattelee sinua. Sen jälkeen pohditaan erilaisia näkökulmia tilanteeseen. 

Psykologi ei tee ratkaisuja puolestasi tai esitä sinulle listaa sopivista ammateista. Hän auttaa sinua etsimään vaihtoehtoja ja vertailemaan niitä. Tarvittaessa psykologin ohjaus sisältää välitehtäviä, joiden avulla jäsennetään vahvuuksia, kiinnostuksen kohteita, tavoitteita ja persoonallisuuden piirteitä 

Uraohjausprosessin kesto vaihtelee tarpeen mukaan. Usein jo yksi keskustelu auttaa eteenpäin, joskus taas sovitaan useampia ohjauskeskusteluja.

Ajanvaraus TE-toimiston psykologille omasta TE-toimistosta

Valtakunnallisesta uraohjauksesta ei voi varata aikoja TE-toimistoihin.

Ohjeet ajan varaamiseksi löydät TE-toimistojen omilta sivuilta Asioi meillä -osiosta. 

TE-toimistot

Jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas, uraohjauksen puhelinpalvelu on myös sinun käytössäsi. Voit halutessasi varata ajan uraohjauksen psykologille ottamalla yhteyttä kotikuntaasi.

Työnhakijan palvelut työllisyyden kuntakokeilussa