Uutisia 2020

null Väliaikainen lakimuutos: työnhaun alkaessa palvelutarvetta koskeviin kysymyksiin vastaaminen tai työllistymissuunnitelman päivittäminen on vapaaehtoista

Toukokuun alusta, 1.5.2020, tuli voimaan väliaikainen lakimuutos, jonka mukaan työnhaun alkaessa palvelutarvetta koskeviin kysymyksiin vastaaminen tai työllistymissuunnitelman päivittäminen on vapaaehtoista, myös takautuvasti 16.3.2020 alkaen.

Voit halutessasi vastata työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen palvelutarvetta koskeviin kysymyksiin ja päivittää työllistymissuunnitelmaa, mutta työnhaun voimassaolo ei pääty sen vuoksi, jos näitä tehtäviä ei ole tehty.

Työnhaun voimassaoloa koskevat muutokset ovat voimassa 31.12.2020 asti. Lakia sovelletaan takautuvasti siten, että TE-toimisto voi pyynnöstäsi korjata ja palauttaa voimaan edellä mainituista syistä 16.3.2020 tai sen jälkeen katkenneen työnhaun. 
Työnhaun korjaamista voit pyytää valtakunnallisesta henkilöasiakkaiden puhelinpalvelusta. Työttömyysetuuden maksaminen edellyttää työnhaun voimassaoloa. Oman työnhaun tilanteesi voit tarkistaa Oma asiointi -palvelusta.

 Oma asiointi -palvelu

 Henkilöasiakkaiden puhelinpalvelu

Lue lisää

 Työnhaun aloitus ja voimassaolo - ohjeita työnhakijalle (pdf)