Eri tavat opiskella työttömyysetuutta saaden

Kuva esittelee omaehtoisen opiskelun, sivutoimisen sekä lyhytkestoisen opiskelun prosessit. Omaehtoisia opintoja voivat olla päätoimiset, yli 6 kk kestävät opinnot jotka edistävät työllistymistä. Hae niitä etukäteen TE-toimistosta. Omaehtoisia opintoja voit hakea jos olet vähintään 25-vuotias ja olet koulutuksen tarpeessa.Niiden ajalta voit saada korotettua työttömyysetuutta. Lyhytkestoisia ovat opinnot jotka ovat päätoimisia, mutta kestävät alle 6 kk. Voit hakea niitä jos olet yli 25-vuotias. Lyhytkestoiset opinnot voivat täyttää aktiivisuutta.  Sivutoimisia ovat opinnot, jotka eivät estä sinua hakemasta ja vastaanottamasta kokoaikatyötä. Sivutoimiset opinnot voivat täyttää aktiivisuutta. Hae niitä etukäteen TE-toimistosta.

Huomioithan nämä

Kaikista opinnoista on oltava yhteydessä TE-toimistoon ennen niiden aloittamista

Yllä oleva on havainnekuva siitä, mitkä tekijät yleensä vaikuttavat opintoihin. Tilannettasi tarkastellaan aina tapauskohtaisesti.

Kuvassa mainittu korkeampi etuus tarkoittaa työttömyysetuuden korotusosaa. Korotusosan maksaminen on työttömyysetuuden maksajan, eli työttömyyskassan tai Kelan, toimivallassa. 

Korotusosa on eri asia kuin kulukorvaus. Kulukorvausta ei makseta omaehtoisista, sivutoimisista tai lyhytkestoisista opinnoista työttömyysetuudella. 

Näiden opiskelujatapojen lisäksi kannattaa tutustua myös työvoimakoulutuksiin

Haussa oleva työvoimakoulutus