Kesätyöt 2017

Vaikka vielä on lunta maassa, nyt on hyvä aika aktivoitua kesätyönhaussa, etteivät kiinnostavimmat paikat mene sivu suun. Osoitteesta te-palvelut.fi löydät TE-toimistoihin ilmoitetut kesätyöpaikat.

Tätä uutista laadittaessa (13.2.2017) oli avoimissa työpaikoissa 2512 kesätyöpaikkailmoitusta ympäri maan ja samalla ilmoituksella saatettiin hakea useampia työntekijöitä. Kesätyöntekijöiden etsiminen on lähtenyt siis vilkkaasti liikkeelle jo heti alkuvuodesta.

Kesätyötapahtumia järjestetään runsaasti. Niistä tiedotetaan TE-toimistojen verkkosivujen tapahtumakalenterissa:

Kesätöitä on viime vuosina löytynyt eniten kaupan alalta, hotelli- ja ravintola-alalta, teollisuudesta sekä kiinteistö- ja siivousalalta. Kunnat ovat myös perinteisesti tarjonneet kesätyöpaikkoja nuorille.

Alle 18-vuotiaalle kesätyön löytäminen on haasteellisempaa kuin täysi-ikäiselle hakijalle, sillä laki asettaa omat rajoitteensa sille, mitä töitä alaikäisenä saa tehdä. Oma aktiivisuus kuitenkin ratkaisee kesätyönhaussa ja parhaiten kesätyöpaikan löytää, kun lähtee rohkeasti itse niitä työnantajilta tiedustelemaan.

Työsuhdeasiat kannattaa hoitaa kuntoon heti, kun kesätyöpaikka on tiedossa. Lisätietoa työsuhdeasioista löydät:

Neuvontaa kesätyönhakuun saat esim. TE-toimiston omalta pisteeltä kesätyötapahtumien yhteydessä. Vielä syvällisempää neuvontaa ja apua työnhakuun saat osallistumalla nuorille suunnatuille joBitti - verkkokursseille joilla työnhakuun perehdytään neljän viikon ajan.