Maakunnissa markkinat valmiina työnhakijoiden ja yritysten palveluissa

14.3.2017

Työnhakijoiden ja yritysten eli ns. kasvupalvelujen markkinoilla toimii Suomessa reilut 10 000 yritystä. Yritysten määrä on ollut viime vuosina kasvussa. Erityisesti työllistämistoiminta on selvästi kasvussa.

Kaikissa tulevissa maakunnissa on jo valmiina palveluyrityksiä tarttumaan haasteeseen, kun kasvupalvelujen tuotantoa siirtyy markkinoille maakuntauudistuksen yhteydessä 2019 lähtien. Kasvupalvelujen kilpailutus voi uudistaa ja monipuolistaa palvelumarkkinoita sekä laajentaa palveluntuottajien tarjontaa.Tiedot käyvät ilmi työ- ja elinkeinoministeriön toteuttamasta markkinatarkastelusta, joka julkaistiin 10.3.2017.

Kasvupalvelumarkkinoita ei rakenneta tyhjästä. ELY-keskukset ja TE-toimistot ostavat nykyisin palveluja työnhakijoille ja yrityksille vajaalla 300 miljoonalla eurolla. Euromääräisesti hankinnoista kohdentuu noin 40 % palveluyrityksille. Osana maakuntauudistusta toteutettava kasvupalvelu-uudistus siirtää tällä hetkellä hallinnon itse toteuttamia tehtäviä markkinoilta hankittaviksi noin 100–150 miljoonan euron arvosta.

Lisätietoa:

Kasvupalvelun markkinavuoropuhelun raportti 
tem.fi/maakuntauudistus