Työmarkkinatorin pilotti lanseerattiin tiistaina 14.3.2017

14.3.2017

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) ovat rakentamassa täysin uudenlaista digitaalista rekrytointialustakonseptia, jossa rekrytoinnista tehdään tulevaisuudessa ketterää ja nopeaa – kaikille osapuolille. Työvoimahallinnon uudistaminen työllistymistä tukevaksi on yksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista ja digitalisointi hallituksen strategian läpileikkaava teema.

Lanseeraustilaisuus käynnistää pilotointiprojektin, jonka tarkoitus on luoda pohja vuonna 2018 avattavaan Työmarkkinatoriin. Pilotointiprojektia vetävät yhdessä työ- ja elinkeinoministeriö, KEHA-keskus sekä seitsemän eri rekrytointialan palveluntarjoajaa. Kohderyhmänä ovat 20–30-vuotiaat työnhakijat sekä työnantajat ja korkeakoulut.

Valmistuessaan Työmarkkinatori yhdistää ensimmäistä kertaa julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat keskenään tarjotakseen työnhakijalle, työnantajalle, opiskelijoille ja korkeakouluille mahdollisimman joustavan ja palvelevan kohtaamispaikan. Haku tapahtuu ammattinimikkeiden sijaan osaamistason ja -tarpeiden perusteella. Hakukone hyödyntää sekä semanttista tieto- ja käsitemallia että tekoälyä.

Pilotointiprojektin aikana käyttäjiltä kerätään palautetta sivustosta ja sen toiminnasta, jotta varsinaisen Työmarkkinatorin käyttöönotto palvelee parhaalla mahdollisella tavalla heti sen avaamisesta lähtien. Palautetta ja ideoita kerätään mm. eri sidosryhmille järjestettävissä työpajoissa, hackathon:ssa ja yhteistyökumppaneiden avulla. Tällä hetkellä hankkeella on yli 50 yhteistyökumppania.

Rekrytointialan palveluntarjoajille järjestetään toukokuussa erillinen työpaja, jossa keskustellaan Työmarkkinatorin tarjoamista yhteistyömahdollisuuksista. 

tyomarkkinatori.fi 
#työmarkkinatori #uudistajat

Lisätietoa KEHA-keskuksesta:

etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

  • hankejohtaja Mikko Rantahalme
  • kehittämisjohtaja Vesa Jouppila

Pilotissa mukana: Vainu www.vainu.io/fi, Me2We www.me2we.fi, Treamer www.treamer.com, Tiitus www.tiitus.fi, Duunitori www.duunitori.fi, Palkkaus.fi www.palkkaus.fi sekä Valmennuskeskus Public www.valmennuskeskuspublic.fi