Minkälaisia voivat olla tekoälyä hyödyntävät tulevaisuuden työvoimapalvelut?

25.4.2017

Uusia innovaatioita tulevaisuuden rekrytointiin etsittiin 21.-23.4. järjestetyssä Ultrahack-innovaatiokilpailussa. Tapahtumassa joukko ohjelmoinnin ammattilaisia ja opiskelijoita kehitti ratkaisuja tunnettujen kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden haasteisiin.

Finaaliin valittiin kolme tiimiä; tekoälyä hyödyntävä Libertas, keskustelupohjaisen työnhakualustan kehittänyt Jobversation sekä haastattelutaitoja valmentava Mocikt. Kokonaisvaltaisimman ratkaisun palautti Libertas-tiimi esitellen semanttista tiedonhakua ja koneoppimista hyödyntävän työkalun työpaikkojen etsimiseen. Tulevaisuudessa työkalua voisi olla mahdollista käyttää jopa sellaisenaan, omana sovelluksena tai alustana, mutta myös tehostamaan muiden palveluiden hakutoimintaa. "Innovatiivisuutta ja osaamista löytyy. Aivan mahtavia tuloksia saatiin!", totesi hankejohtaja Mikko Rantahalme KEHA-keskuksesta.

Tapahtuman järjestäminen liittyy Työmarkkinatori-hankkeeseen, jonka puitteissa ollaan rakentamassa täysin uudenlaista digitaalista ratkaisua, joka tulee yhdistämään julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat keskenään. Tavoitteena on tarjota työnhakijalle, työnantajalle, opiskelijoille ja korkeakouluille mahdollisimman joustava ja palveleva kohtaamispaikka. Haku tapahtuu ammattinimikkeiden sijaan osaamistason ja -tarpeiden perusteella.

Tänä keväänä käynnistetyn pilotointiprojektin tarkoitus on luoda pohja vuonna 2018 avattavaan Työmarkkinatoriin. Pilotointiprojektin aikana käyttäjiltä kerätään palautetta sivustosta ja sen toiminnasta.

Tutustu uuteen palveluun:

www.beta.tyomarkkinatori.fi

Lue lisää:

www.tyomarkkinatori.fi