Ministerit Lintilä ja Lindström Yrittäjän päivänä: Tarvitsemme lisää nuoria yrittäjiä

Nuorten yrittäjyyskasvatuksen lisääminen ja yrittäjyyden edellytysten varmistaminen on nostettu esiin hallituksen uudistetussa yrittäjyyspaketissa. Myös yritysten omistajanvaihdoksia edistetään. Yrittäjyys on Suomen hyvinvoinnin, talouden ja alueiden elinvoiman avaintekijöitä. Näin itsenäisyyden juhlavuonna katseemme kääntyvät erityisesti seuraavan sadan vuoden tekijöihin. Tarvitsemme maahamme lisää nuoria, motivoituneita ja innovatiivisia yrittäjiä tukemaan kasvua, toteavat elinkeinoministeri Mika Lintilä ja työministeri Jari Lindström.

Suomessa yrittäjät ovat tyypillisesti melko iäkkäitä. Suomalaisnuoret suhtautuvat positiivisesti yrittäjyyteen, mutta nuoria yrittäjiä on suhteellisen vähän. Nuorten yrittäjyyskasvatuksen lisääminen ja yrittäjyyden edellytysten varmistaminen on nostettu esiin hallituksen uudistetussa yrittäjyyspaketissa.

Monessa suomalaisyrityksessä on yrittäjien ikääntymisestä johtuen edessä omistajanvaihdos. Omistajanvaihdokset tarjoavat hyvän mahdollisuuden erityisesti nuorille ja maahanmuuttajille olemassa olevien yritysten jatkamiseen. Uuden vetäjän myötä yritys voi lähteä aivan uusille kasvu- ja kansainvälistymispoluille. Tätä vaihtoehtoa tulisi pitää enemmän esillä, ministeri Lintilä painottaa.

Hallitus päätti puoliväliriihessään edistää yritysten omistajanvaihdoksia osana yrittäjyyspakettia osoittamalla hanketoimintaan 400 000 euroa vuonna 2018.

Lue lisää:
>>TEM-tiedote 5.9.2017: Ministerit Lintilä ja Lindström Yrittäjän päivänä: Tarvitsemme lisää nuoria yrittäjiä