Ohjeita uudistuneen työpaikkahaun käyttöön

18.9.2017

TE-palveluiden avoimet työpaikat -haku ja työvoimakoulutushaku ovat uudistuneet. Vanha palvelu ja ladattavat mobiiliapplikaatiot on poistettu käytöstä, sillä uusi palvelu toimii sekä tietokoneilla, tableteilla että puhelimilla.

Vastauksia muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin:

Miten tilataan työpaikkavahti? Miten tilataan useampi työpaikkavahti samaan sähköpostiin eri hakusanoilla?

  • Tee haku työpaikasta, ilmoita sähköpostiosoite ja rajaa viestien lähettämistä.
  • Tee ensin haku työpaikasta. Vahti-linkki näkyy sivulla vasta, kun olet tehnyt haun. Käytä erilaisia hakuehtoja. Jos et ole rajannut hakuasi riittävän tarkasti, saat sähköpostiisi turhia ilmoituksia.
  • Toisen haun pääset tallentamaan tilausvahvistussivulta. Tallentaaksesi toisen haun klikkaa Suurennuslasi-painiketta. Saat näkyviin hakuehdot. Tee uusi haku ja klikkaa hakutulossivulla ylävalikon Vahti-linkkiä. Hakusi on tallentunut uudeksi riviksi taulukkoon (Haku 2). Rivin Suurennuslasi-painikkeella teet uuden haun. Oikeanpuoleisella rastipainikkeella poistat haun. Kun olet valmis, tilaa työpaikkavahti.

Miten haetaan ulkomaan työpaikkoja (voiko hakea kokonaisuutena, ei erillisinä maina)?

  • Sijainti-kohdasta löytyy vaihtoehto Ulkomaat, jolla voi hakea kaikki ulkomaan paikat kerralla.

Miten voin valita kunnan sijasta maakunnan alueeksi?

  • Kun klikkaat sijaintikenttää, kerromme sinulle, missä kolmessa kunnassa on eniten avoimia työpaikkoja. Jos tiedot eivät näy näkymässä, vieritä näyttöä alaspäin.
  • Kun alat kirjoittaa alueen nimeä, ehdotamme sinulle alueita (maa, maakunta, kunta). Valitse haluamasi alue. Huomaa, että alue ei tule valituksi pelkästään kirjoittamalla sen nimi vaan valitsemalla se kentän alla näkyvältä listalta.
  • Kun olet valinnut useita alueita, näet valitsemiesi alueiden lukumäärän Sijainti-otsikossa. Otsikko avautuu klikkaamalla haitarivalikoksi. Poista alue rajausehdoista sulkemalla se haitarivalikosta.

Kun olet tehnyt työpaikkahaun haluamillasi hakutekijöillä, voit lisätä kyseisen haun selaimesi suosikkeihin/kirjamerkiksi. Käyttämäsi hakutekijät tallentuvat kirjanmerkkiin, ja voit seuraavalla kerralla tehdä saman haun helposti avaamalla kirjanmerkin. Voit halutessasi nimetä haun siten, että se kuvaa käyttämiäsi hakutekijöitä. Avoimet työpaikat -hakupalvelussa on nyt myös mahdollista avata ilmoitukset uudelle välilehdelle ja kopioida tekstiä Tiedot-välilehdellä. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löydät palvelun ohjesivulta.

Myös työvoimakoulutushaku on uudistunut. Voit tutustua uudistuneeseen hakuun TE-asiakaspalvelukeskuksen tekemän videon avulla: 

Uudistunut työvoimakoulutusten hakukone 2017 (youtube.com)