Palkkatuen ja starttirahan maksatukset hoitaa KEHA-keskus

Palkkatuen ja starttirahan maksaminen

Palkkatuen maksatushakemukset pyritään käsittelemään noin kolmessa viikossa hakemusten saapumisesta. Maksusuoritus näkyy hakijan pankkitilillä muutaman päivän viiveellä maksatusalueen käsittelyn jälkeen.

Palkkatuen maksatusta suositellaan haettavaksi sähköisesti, 
www.te-palvelut.fi > Oma asiointi. 

Hakeminen edellyttää Katso-tunnistetta. Mikäli palkkatukihakemus on jätetty TE-toimistoon tulostettavalla paperilomakkeella, voi sen maksatusta kuitenkin hakea verkossa sopimalla siitä palkkatukipäätöksen tehneen TE-toimiston kanssa.

Starttirahan maksatushakemukset käsitellään seitsemän arkipäivän kuluessa saapumisesta. Starttiraha maksetaan kahdesti kuussa: kuukauden puolivälissä ja lopussa. Mikäli maksatushakemus ei ehdi lähimpään maksuajoon, se siirretään automaattisesti seuraavaan ajoon.

Starttirahan maksatusta suositellaan haettavaksi sähköisesti, 
www.te-palvelut.fi > Oma asiointi. 

Hakeminen edellyttää verkkopankkitunnuksia.

Yleistä maksatuksesta

Palkkatuki ja starttiraha maksetaan maksatusjaksolta jälkikäteen. Maksatushakemusten toimittamiselle on määräaika, joka ilmenee palkkatuki- tai starttirahapäätöksestä. Maksatushakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä: loma- tai ruuhka-aikoina on syytä varautua ilmoitettua pidempään odotusaikaan.

Maksatusalueet eivät vastaa sähköpostilla tai puhelimitse hakemusten perille saapumista koskeviin tiedusteluihin; maksatushakemuksia saapuu päivittäin useita satoja. Hakemukset tulevat luotettavasti perille verkkolomakkeella tai käyttämällä maksatusalueen toimitusosoitetta.

Maksatusalueet neuvovat maksatukseen liittyvissä kysymyksissä, yhteyttä voi ottaa sähköpostitse tai puhelimitse.
Yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

www.keha-keskus.fi/yhteystiedot/maksatusalueiden-yhteystiedot/

YritysSuomi-puhelinpalvelu p. 029 502 0500 neuvoo sähköisessä asioinnissa sekä katso-tunnisteen käyttöön liittyvissä kysymyksissä virka-aikana.