Äänekosken biotuotetehdas synnyttää tuhansia työpaikkoja

Metsä Group vahvisti 21.4.2015 aloittavansa biotuotetehtaan rakentamisen Äänekoskelle Keski-Suomeen.

Noin miljardi euroa maksava biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin hanke.  Biolaitoksen on tarkoitus käynnistää toimintansa vuonna 2017, jolloin se työllistää koko arvoketjussa noin 2 500 ihmistä. Rakennusvaiheen työllisyysvaikutukseksi arvioidaan 6 000 henkilötyövuotta.

Täysin uusi teknologia luo pohjaa Suomen tulevaisuudelle vihreän kullan maana. Äänekosken laitos tuottaa monipuolisesti muun muassa biosähköä ja puupolttoainetta ja on maailmassa ensimmäinen laatuaan.

- Päätös on isänmaallinen teko. Investointipäätös tarjoaa Keski-Suomen elinkeinoelämälle piristysruiskeen, jolla on laajat heijastusvaikutukset myös muille alueille ja monille toimialoille. Se on samalla vahva osoitus Suomen teollisuuden uudistumiskyvystä. Suomi on jatkossakin vihreän kullan maa, työministeri Lauri Ihalainen uskoo.

Lopullista päätöstä odottaessa hallitus on tehnyt ennakoivia toimenpiteitä muun muassa varmistamalla riittävän tuen alueen liikenneyhteyksille sekä myöntämällä ylimääräistä energiatukea.