Käynnistä työnhakusi Oma työnhaku -verkkopalvelussa

Nopein tapa käynnistää työnhaku on te-palvelut.fi -sivustolla Oma työnhaku -verkkopalvelun kautta. Työnhakijaksi ilmoittaudutaan 26.6.2013 alkaen tunnistautumalla.

TE-toimistot ovat järjestäneet asioinnin eri tavoin. On tärkeää, että tarkistat oman TE-toimistosi Asioi meillä -verkkosivulta, miten sinun tulee toimia. Työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen TE-toimisto arvioi kanssasi tilannetta ja sinulle parhaiten sopivia palveluja.

Työttömyysetuutta haetaan työttömyyskassalta tai Kelalta

TE-toimisto antaa työvoimapoliittisen lausunnon työttömyyskassalle tai Kelalle oikeudestasi työttömyysetuuteen. Kun asioit TE-toimiston kanssa sen edellyttämällä tavalla, työttömyysetuutta voidaan maksaa työnhaun aloituspäivästä alkaen, jos muuten täytät etuuden saamisen edellytykset.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta ilmoittautua työnhakijaksi Oma työnhaku -verkkopalvelun kautta, niin ota henkilökohtaisesti yhteyttä työ- ja elinkeinotoimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Lähimmän asiointipaikan tiedot löydät TE-toimistojen kotisivuilta osoitteesta toimistot.te-palvelut.fi.