Ilman opiskelupaikkaa? Syksyn vapaita paikkoja kannattaa kysellä NYT!

Nyt kannattaa toimia, jos olet vielä ilman opiskelupaikkaa!

Peruutuspaikkoja kannattaa kysellä suoraan oppilaitoksista vielä nytkin. Koulujen alkamisen ensimmäisinä päivinä oppilaitokset saattavat ottaa opiskelijoita peruutuspaikoille suoraan, myös varasijojen ja yhteishaun ulkopuolelta.

Yhteishaun vapaita opiskelupaikkoja löydät myös Koulutusnetistä. Vapaat paikat löytyvät näin:

  • Laita rastit ruutuihin
    ”Vapaita aloituspaikkoja nuorten ammatillisessa koulutuksessa ja lukiokoulutuksessa” 
    ja/tai
    ”Vapaita aloituspaikkoja ammattikorkeakoulujen yh-linjoilla”
  • Lisäksi ruksaa kohta ”Alkamisaika Syksy”
  • Klikkaa sen jälkeen ”Käynnistä haku”

Koulutusnetin vapaiden paikkojen listaa päivitetään jatkuvasti, mutta ehdottomasti kannattaa olla myös suoraan yhteydessä oppilaitoksiin, joissa on aina ajanmukaisin tieto vapaista paikoista.

Kansanopistot järjestävät eri alojen lyhytkursseja ja lukuvuoden pituisia opintolinja. Opiskelupaikkaa haetaan yleensä suoraan oppilaitoksesta.

Kansalais- ja työväenopistot tarjoavat mm. kielten, kulttuurin, tietotekniikan, yhteiskunnallisten aineiden, liikunnan sekä avoimen yliopiston kursseja.

Koulutusneuvontaa ja uraohjausta puhelimitse

Työlinjan Koulutusneuvonta auttaa koulutukseen liittyvissä kysymyksissä puhelimitse tai sähköpostilla, puh. 0295 020 702 tai  koulutusneuvonta@te-toimisto.fi . Voit kysyä koulutusasioista myös facebookissa

Työlinjan Uraohjaus antaa puhelinneuvontaa ilman ajanvarausta maanantaisin ja torstaisin klo 12-16. Muulloin ajanvarauksella. 
Soita, kun tarvitset apua ura- tai ammatinvalinta-asiassa tai työ- tai opiskeluongelmissa.

Myös TE-toimistoissa saa henkilökohtaista neuvontaa opiskeluun liittyvissä asioissa. Ammatinvalintapsykologit sekä koulutusneuvojat ovat asiantuntijoita urasuunnitteluun, koulutukseen hakeutumiseen, opintojen sisältöihin, ammatteihin ja ammattialoihin sekä opintojen rahoitusvaihtoehtoihin liittyvissä kysymyksissä.

Muista myös, että keväällä 2014 alkaviin koulutuksiin on yhteishaku syyskuussa.