Suorat StudioPORE verkkolähetykset Varsinais-Suomen TE-toimistosta käynnistyvät 8.8.2018

Laivasuunnittelijakoulutukseen haetaan yli kahdeksaakymmentä opiskelijaa koko Suomen alueelta.

Meriteollisuudessa tarvitaan laivaprojekteihin jatkuvasti satoja uusia osaajia. Tällä hetkellä on akuutti tarve laivasuunnittelijoista. Vaikka työttömänä on insinöörejä ja teknikoita, vaatii laivojen suunnittelu erikoisosaamista, joka on helpointa hankkia alalle räätälöidyn REKRY-koulutuksen kautta.

Uusia keinoja opiskelijoiden rekrytointiin on kokeiltava, sillä Turussa käynnistyy lähes yhtäaikaisesti 17 kurssia, joissa on tarjolla yhteensä 82 opiskelupaikkaa laivasuunnittelusta kiinnostuneille diplomi-insinööreille, insinööreille ja teknikoille. Mukana koulutuskokonaisuudessa on kolme kouluttajaa ja 14 työvoimaa tarvitsevaa yritystä. REKRY-koulutukseen osallistujille on koulutuksen päätyttyä työpaikka tarjolla.

Pelkästään Lounais-Suomesta ei enää tarpeeksi hakijoita koulutuksiin riitä, joten hakemuksia toivotaan työnhakijoilta ympäri Suomen. Työnhakijoita koetetaan nyt tavoittaa kaikin keinoin.

StudioPORE aloittaa lähetykset 8.8. klo 13-14

Varsinais-Suomen TE-toimisto aloittaa suorat verkkolähetykset Turun toimipaikasta käsin. Palvelun nimi on StudioPORE. Se tarjoaa yrityksille ja kouluttajille tehokkaan tavan rekrytoida työvoimaa, esitellä koulutusta ja tavoittaa työnhakijoita ympäri Suomen. Työnhakijat voivat seurata suoria verkkolähetyksiä tietokoneelta, tabletilta tai puhelimen kautta. Lähetyksen aikana on myös mahdollista esittää kysymyksiä chatissa.

Ensimmäiseen lähetykseen Laivasuunnittelijakoulutusta esittelemään on tulossa sekä kouluttajien että työnantajien edustajia. Mukana on myös aikaisemmin koulutuksen läpikäyneitä yritysten työntekijöitä. Ensimmäinen lähetys saa jatkoa heti 22.8. jolloin osa yrityksistä esittäytyy tarkemmin.

Monia muitakin kiinnostavia aiheita on jo TE-toimistolla takataskussa ja lähetyspäivämääriä lyödään parhaillaan lukkoon. Lähetyksien aikataulu ja aiheet löytyvät tapahtumakalenterista Varsinais-Suomen TE-toimiston verkkosivuilla sitä mukaa, kun ajankohdista on sovittu. Oman verkkotapahtuman voi varata TE-toimiston Työnantaja- ja yrityspalvelusta. 

Tapahtumakalenteri

Seuraa lähetystä

Alueellinen uutinen 

Lisätiedot:
Tarja Tötterman
Asiantuntija, viestintä | Kommunikationsexpert
0295 044 797
Varsinais-Suomen TE-palvelut | Egentliga Finlands TE-tjänster
tarja.totterman@te-toimisto.fi | tarja.totterman@te-byran.fi