Suomalainen teollisuus kiinnostaa - Finland Works -tapahtumaan osallistui lähes 2000 työnhakijaa

18.4.2019

Finland Works –verkkotapahtumaan osallistui lähes 2000 kokenutta, teollisuusalojen työmahdollisuuksista kiinnostunutta työnhakijaa Euroopan laajuisesti. Tapahtumassa rekrytoimassa oli 30 suomalaista teollisuusalojen työnantajaa, 250 työpaikkaan.
Verkossa toteutettu rekrytointitapahtuma oli seitsemäs ja tähän mennessä ehdottomasti suurin European Job Days -tapahtuma Suomessa. Suomi työskentelymaana kiinnostaa työnhakijoita entistä enemmän ja yhä laajemmin. Tapahtuman 250 työpaikkaan oli hakijoita kaikista Euroopan maista, erityisesti Espanjasta, Portugalista, Italiasta, Romaniasta ja Ranskasta. Lisäksi kuudesosa hakijoista oli Euroopan ulkopuolisista maista.

Tapahtumassa käytiin chat-keskusteluja ja toteutettiin kymmeniä työhaastatteluja. Työnantajat saivat työpaikkahakemuksia osuvilta hakijoilta enemmän kuin odottivat. Verkkoalustalla kohtaamiset onnistuivat hyvin, niin operatiivisen kuin päällikkötason työtehtävien osalta.

Online-tapahtuma on nykyaikainen, ajasta ja paikasta riippumaton, ekologinen rekrytointimahdollisuus. Verkkoon kirjautuvat niin työnantajat kuin työnhakijat osoitteessa www.europeanjobdays.eu. Osallistuminen on helppoa niin Suomesta kuin Euroopasta.

Vastaavia verkossa toteutettavia rekrytointitapahtumia järjestetään myös tulevaisuudessa. Syksyllä Work in Lapland houkuttelee osaajia matkailualalle pohjoiseen ja Finland Works sosiaali- ja terveysalalle. Joustavat rekrytointikeinot kuvaavat nykypäivän mahdollisuuksia, rajat ylittävää yhteistyötä ja sähköisen toimintaympäristön luomia ratkaisuja.

Suomalaisten työnantajien osaavan työvoiman saatavuuden tueksi järjestetyn tapahtuman toteuttamisesta vastasivat yhteistyössä TE-toimistot/EURES-palvelut, Euroopan komissio ja Työvoiman liikkuvuus Euroopassa – hanke.

Lisätiedot:
TE-toimistojen EURES-asiantuntijat, eojd{a}te-toimisto.fi