Työnhakuun kesätöiden jälkeen - nappaa vinkit

Onko kesätyösi päättynyt tai päättymässä? Lähde näillä vinkeillä työnhakuun saman tien.

Löydä töitä

Selaa avoimia työpaikkoja Avoimet työpaikat-hakupalvelussa. Aktivoi Paikkavahti, joka ilmoittaa sähköpostiisi, kun hakuasi vastaava työpaikka tulee hakuun. Hae paikkaa räätälöidyllä hakemuksella ja CV:llä. Kokeile erottua hakijoiden joukosta visuaalisella CV:llä. Löydä piilotyöpaikat ottamalla yhteyttä kiinnostaviin työnantajiin.

Avoimet työpaikat

Ohjeita hakemuksen ja CV:n tekoon

 

Sosiaalinen media työnhaun tukena

Ota seurantaan mielenkiintoiset työnantajat, seuraa aihetunnistetta #rekry ja oman alasi sanastoa. Päivitä LinkedIn-profiilisi ja laita Jobs-osiosta päälle "vihreä valo", joka kertoo rekrytoijille, että olet työnhaussa. Tämän voit kertoa myös profiilisi otsikossa.

Lisää vinkkejä sosiaalinen median käyttämisestä työnhaun tukena

 

Kokeile Työmarkkinatorin Hakupalvelua

Tee profiili Työmarkkinatorille ja anna tekoälyn yhdistää sinut ja tuleva työnantajasi. Palvelu ehdottaa juuri sinun osaamiseesi sopivia avoimia työpaikkoja. Palveluun tulee uusia ominaisuuksia syyskuussa 2019.

Työmarkkinatori.fi

 

Työllistä itse itsesi

Jos kiinnostutkin yrittäjyydestä, anna TE-toimiston auttaa sinut yrityksesi alkutaipaleelle. Tiesitkö, että voit kokeilla yritystoimintaa 4 kuukautta sen vaikuttamatta työttömyysturvaan?

Aloittavan yrittäjän palvelut

 

Jäämässä työttömäksi?

Oikeutesi työttömyysturvaan alkaa aikaisintaan ensimmäisestä päivästä, jona ilmoittaudut TE-toimiston asiakkaaksi. Voit ilmoittautua jo etukäteen, mutta ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Ilmoittauduttuasi saat käyttöösi TE-asiantuntijapalvelut, tukea työnhakuun ja ammatinvalintaan sekä monipuoliset tapahtumat ja koulutukset.

Jos jäät työttömäksi

 

Alle 25-vuotias ilman koulutusta?

Lain mukaan alle 25-vuotiaiden, joilla ei ole ammatillisia valmiuksia antavaa koulutusta, tulee hakea kahta opiskelupaikkaa 31.8. mennessä. Jos olet TE-toimiston asiakas yhä 1.9.2019, oikeutesi työttömyysturvaan selvitetään.

Lue lisää

Korkeakoulujen lisähaku 14.8. saakka (opintopolku.fi)

Valkolakki vaikka työtä -blogi (kela.fi)

 

Kysyttävää?

Anna puhelinpalvelujen auttaa sinut alkuun. Alle 30-vuotiaita työnhakijoita neuvovat myös Ohjaamot ympäri Suomen.

Puhelinpalveluiden yhteystiedot

Etsi lähin Ohjaamo (ohjaamot.fi)

 

6.8.2019