Työmarkkinatorin uusi versio käyttöön syyskuun alussa

15.8.2019

Jo syyskuun alussa Työmarkkinatorin käyttäjää odottaa aivan erinäköinen palvelu kuin nykyisin. Suurimmat muutokset nykyiseen verrattuna tulevat olemaan uusi, asiakkaiden kanssa suunniteltu käyttöliittymä ja uutta työpaikkaa etsiville mahdollisuus selailla avoimia työpaikkoja myös ilman kirjautumista. 

Työnantajan kannalta merkittävin uudistus on se, että työnantaja pystyy jatkossa etsimään Työmarkkinatorilta sopivia työntekijöitä hakukriteerien avulla ilman että hänen tarvitsee julkaista työpaikkailmoitusta.

Työmarkkinatorille tulee tilannelähtöisiä opastuksia julkisten palveluiden tarjontaan (esim. henkilöasiakkaan ”Kiinnostunut itsensä työllistämisestä” ja ”Työtön tai jäämässä työttömäksi” -kokonaisuudet sekä työnantaja-asiakkaan ”Haluan palkata työntekijän” ja ”Haluan kehittää henkilöstöä” -kokonaisuudet). Ammatinvalintaan apua tarjoavat ammattien ja ammattialojen kuvaukset sekä eri alojen ammattilaisten haastattelut. Myös nämä palvelut ovat käytössä ilman kirjautumista.

Uuden version käyttöönoton yhteydessä myös Työmarkkinatorin ulkoasu uudistuu.

Profiilitiedot siirtyvät automaattisesti

Tähän asti Työmarkkinatori on koostunut kahdesta eri vaiheessa tehdystä projektisivustosta: Tyomarkkinatori.fi-sisältö- ja uutissivustosta sekä hakupalvelu.tyomarkkinatori.fi-työnhakusivustosta. Syyskuun uudistuksessa nämä kaksi sulautuvat yhdeksi asiakaslähtöiseksi verkkopalveluksi.

Hakupalvelua aiemmin käyttäneiden profiilitiedot siirtyvät automaattisesti uudelle sivustolle. Samoin kaikki vanhassa Hakupalvelussa olevat työpaikat siirtyvät uuteen palveluun.

Ensimmäistä kertaa uuteen palveluun kirjautuessa käyttöehdot tulee hyväksyä uudelleen.