Työnhakijan Suomi.fi-viestit käyttöön 9.9.2019

29.8.2019

Suomi.fi-viestit -palvelun käyttäjänä voit jatkossa saada sähköisenä useimmat TE-palvelujen sinulle lähettämät kirjeet (mm. työtarjoukset ja työttömyysturvaa koskevat lisäselvityspyynnöt).
Viestit-palvelua käyttämällä saat TE-palvelujen lähettämät asiakirjat nopeammin. Viestit-palvelun käyttäjän on jo aiemmin ollut mahdollista vastaanottaa sähköisesti TE-toimiston antama työvoimapoliittinen lausunto. TE-palvelut voi toimittaa asiakirjoja Suomi.fi -verkkopalveluun, jonka kehittämisestä vastaa Väestörekisterikeskus.

Suomi.fi-viestit on tietoturvallinen tapa viestiä julkisen hallinnon organisaatioiden kanssa. Kaikki viestit ja niiden liitetiedostot kulkevat salattuina tietoturvallista reittiä. Palvelun käyttäjä tunnistetaan vahvalla tunnistautumisella (pankkitunnistus, mobiilivarmenne).

Palvelun käyttöönotto edellyttää sinulta suostumusta sähköiseen viestinvälitykseen. Annettu suostumus koskee kaikkia Viestit-palveluun liittyneitä viranomaistahoja kokonaisuutena.
Lue lisää aiheesta ja ota palvelu käyttöön osoitteessa suomi.fi/viestit. 

Palveluun on saatavilla myös mobiilisovellus. Palvelun käyttäjänä saat ilmoituksen sähköpostilla ja mobiilisovelluksen kautta, kun palvelussa on sinulle uutta tietoa. TE-palvelujen asiakirjat toimitetaan siirtymäaikana myös perinteisellä paperipostilla, vaikka Viestit-palvelu olisi sinulla käytössä. 
Huomioithan, että esimerkiksi päätökset starttirahasta toimitetaan jatkossakin perinteisellä paperipostilla