Ammattibarometri: Työvoimapulasta kärsivien ammattien määrä kääntynyt laskuun

27.9.2019

Työvoimapulasta kärsivien ammattien määrä ei enää kasva - työvoimapulasta kärsii enää 52 ammattia, kun keväällä pula-ammatteja oli 54. Vuotta aiemmin pula-ammatteja oli 48.

Työvoiman ylitarjonta on pitkään vähentynyt ja nyt ylitarjonta-ammattien väheneminen näyttää loppuvan. Syyskuun 2019 arvioinnissa ylitarjonta-ammatteja oli 21. Keväällä ylitarjonta-ammattien määrä oli sama. Vuotta aikaisemmin ylitarjonta-ammatteja oli 29.

Työvoimapula on yleistynyt sosiaalityön erityisasiantuntijoiden ja lastentarhanopettajien ammateissa, ylitarjontaa sihteerityössä ja luovilla aloilla

Suurta pulaa osaavasta työvoimasta on laajalti sosiaalityön erityisasiantuntijoiden, lastentarhanopettajien, toimisto- ja laitossiivoojien sekä puheterapeuttien ammateissa. Aiemmin pulaa on ollut yleisesti puheterapeuteista ja siivoojista. Pula-ammattien kärjestä ovat poistuneet rakennusalan ja teollisuuden ammatit. 
Ylitarjontaa työvoimasta on edelleen yleisesti yleissihteerin ammatissa. Ylitarjonnan top 15 -listalle ovat jälleen nousseet huonekalu- ja konepuusepät. 

Tiedot löytyvät työ- ja elinkenoministeriön 27.9.2019 julkaisemasta Ammattibarometrista, joka perustuu TE-toimistojen arvioihin elo-syyskuulta 2019.

Katso ammattibarometriarviot osoitteesta www.ammattibarometri.fi 

Lisää aiheesta (TEM:n tiedote 27.9.2019)