Postin lakko päättyi - kirjepostimme jakelussa vielä viivettä

8.11.2019 päivitetty 20.11.2019, päivitetty 27.11.2019

Työrauha palaa postiin ja lakon aikana syntynyttä sumaa päästään heti purkamaan.
Posti arvioi, että lakon takia viivästyneet lähetykset saadaan valtaosin perille vastaanottajille viimeistään jouluun mennessä. Pieni osa lähetyksistä voi viivästyä tammikuun alkuun asti.Jos saat postitse työ- tai koulutustarjouksen, johon hakemisen ja siitä ilmoittamisen määräaika on kulunut umpeen ennen kuin kirje tavoitti sinut, ota yhteyttä TE-puhelinpalveluun tilanteen selvittämiseksi.

Oma asiointi -palvelussa voit seurata reaaliajassa niin määräaikoihin perustuvia ja reagoimista vaativia yhteydenottoja (esim. kutsut, työtarjoukset ja koulutustarjoukset) kuin työllistymissuunnitelmaasikin.

Oma asiointi

_____________________________________________________

Postin lakko vaikuttaa kirjepostiimme - voit asioida normaalisti verkossa

11.11.2019 alkaneen postin lajittelua ja jakelupalveluita koskevan lakon vuoksi kirjepostimme ei kulje normaalisti. Lakon on arvioitu jatkuvan 8.12.2019 saakka, ellei sopua synny osapuolten välille ennen sitä. Postin jakelussa on todennäköisesti viivästyksiä myös lakon jälkeen, sillä posti kasautuu lakon aikana jakalukeskuksiin.

Voit asioida turvallisesti verkossa

Oma asiointi -palvelussa voit seurata reaaliajassa niin määräaikoihin perustuvia ja reagoimista vaativia yhteydenottoja (esim. kutsut, työtarjoukset ja koulutustarjoukset) kuin työllistymissuunnitelmaasikin. Huomioithan, että Postin työntekijöiden lakko ei vaikuta työttömyysetuuden saamisen edellytyksenä olevaan velvollisuuteesi toteuttaa työllistymissuunnitelmaa ja hakea TE-toimiston sinulle tarjoamia työ- tai koulutuspaikkoja. Sinun tulee myös ilmoittaa TE-toimistolle työllistymissuunnitelman toteuttamisesta ja tarjotun työ- ja koulutuspaikan hakemisesta. TE-toimisto ottaa lakon vaikutukset huomioon tehdessään työ- ja koulutustarjouksia.

Oma asiointi

Yrittäjä/työnantaja asiakas

Huomioithan, että lakolla ei ole vaikutuksia maksatushakemuksista annettuihin määräaikoihin, vaan niiden tulee saapua päätöksen mukaisessa määräajassa.

Hae maksatusta (keha-keskus.fi)

Puhelinpalvelumme palvelevat sinua normaalisti

TE-puhelinpalvelut

Tiedotamme lisää, kun saamme postilta ajankohtaista tietoa lakon vaikutuksista.

Lue myös

Häiriötiedotteet (posti.fi)