Jos sinut lomautetaan

Lomauttaminen tarkoittaa, että työnteko ja palkanmaksu keskeytyvät väliaikaisesti, mutta työsuhde pysyy muutoin voimassa.  

Voit joutua lomautetuksi työsuhteestasi joko toistaiseksi tai määräajaksi. 

Lomautus voi olla kokoaikainen tai osa-aikainen. Kokoaikainen lomautus tarkoittaa koko kalenteriviikon aikaisen työaikasi kestävää lomautusta. Osa-aikainen lomautus tarkoittaa lyhennettyä työviikkoa eli päivittäistä tai viikoittaista työaikaasi on lyhennetty.

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä. 

Jos sinut lomautetaan tai on lomautettu toistaiseksi tai määräaikaisesti yli kolmeksi kuukaudeksi, tutustu huolellisesti, miten asiakkuutesi TE-palveluissa etenee työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen. 
Asiakkaana TE-palveluissa 

Jos lomautuksesi on määräaikainen ja kestää enintään kolme kuukautta, et todennäköisesti tarvitse henkilökohtaista asiantuntijapalveluamme. Jos kuitenkin haluat henkilökohtaista palvelua, voit itse ottaa yhteyttä TE-toimistoon.  

Jos lomautusaika muuttuu tai työsuhteesi päättyy, ilmoita siitä heti TE-toimistoon. 
Näin asioit kanssamme 

Saat lomautuksen ajalta työttömyysetuutta, jos olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi ja myös muut etuuden edellytykset täyttyvät. Annamme työttömyyskassalle tai Kelalle työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuteen lomautuksen ajalta. Hae tämän jälkeen työttömyysetuutta.

Tutustu myös: 
Työttömyysetuuden edellytykset
Työttömyysetuuden hakeminen