Lomauttaminen tarkoittaa, että työnteko ja palkanmaksu keskeytyvät väliaikaisesti, mutta työsuhde pysyy muutoin voimassa. 

Voit joutua lomautetuksi työsuhteestasi joko toistaiseksi tai määräajaksi. Lomautus voi olla kokoaikainen tai osa-aikainen. Kokoaikainen lomautus tarkoittaa koko kalenteriviikon aikaisen työaikasi kestävää lomautusta. Osa-aikainen lomautus tarkoittaa lyhennettyä työviikkoa eli päivittäistä tai viikoittaista työaikaasi on lyhennetty.

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä. 

Lomautus toistaiseksi

Jos sinut lomautetaan tai on lomautettu toistaiseksi tai määräaikaisesti yli kolmeksi kuukaudeksi, tutustu huolellisesti, miten asiakkuutesi TE-palveluissa etenee työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen. 
Näin aloitat työnhakusi 

Lomautus määräaikaisesti

Jos lomautuksesi on määräaikainen ja kestää enintään kolme kuukautta, et todennäköisesti tarvitse henkilökohtaista asiantuntijapalveluamme. Jos kuitenkin haluat henkilökohtaista palvelua, voit itse ottaa yhteyttä TE-toimistoon.  

Jos lomautusaika muuttuu tai työsuhteesi päättyy, ilmoita siitä heti TE-toimistoon. 
Näin asioit kanssamme 

Ilmoittautumisohjeet jäädessäsi lomautetuksi alle kolmen kuukauden määräajaksi.

Toimeentulo lomautuksen aikana

Saat lomautuksen ajalta työttömyysetuutta, jos olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi ja myös muut etuuden edellytykset täyttyvät. Annamme työttömyyskassalle tai Kelalle työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuteen lomautuksen ajalta. Hae tämän jälkeen työttömyysetuutta.

Tutustu myös: 
Työttömyysetuus - kenelle ja millä ehdoin?
Työttömyysetuuden hakeminen

Poikkeukset koronavirusepidemian aikana

Lomautetulla on 1.4.2020 alkaen oikeus työttömyysetuuteen yritystoiminnan ja opintojen estämättä. Työttömyysetuuden maksaminen lomautetulle edellyttää jatkossakin, että lomautettu ilmoittautuu työnhakijaksi TE-toimistoon. Lomautetuilla on myös edelleen velvollisuus ottaa vastaan työnantajan tarjoamaa työtä. Lakia sovelletaan lomautettuihin, joiden lomautus on alkanut 16.3.2020 tai sen jälkeen. Lakimuutos on määräaikainen ja voimassa 31.12.2020 asti.

Työnantajan on ilmoitettava lomauttamisesta työntekijälle viimeistään viisi päivää ennen lomautuksen alkua. Myös lomautusta koskevien yhteistoimintaneuvotteluiden kestoa on lyhennetty. Ne voi kestää vähintään viisi päivää. Lisäksi työnantaja voi lomauttaa määräaikaisessa työsuhteessa työskentelevän työntekijän samoilla edellytyksillä kuin työntekijän, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Lakimuutos on määräaikainen ja voimassa 1.4.-31.12.2020.

Lomautetulla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen, jos hän ottaa vastaan yli kaksi viikkoa kestävän kokoaikatyön muualta kuin omalta työnantajalta. Lakimuutos on määräaikainen ja voimassa 1.8.-31.12.2020. (Jos yli kaksi viikkoa kestävä kokoaikatyö on alkanut viimeistään 31.7.2020, työnhakija menettää oikeutensa työttömyysetuuteen 1.8.2020 alkaen).