Hakemus, CV ja haastattelu

Räätälöi hakemuksesi ja CV:si erikseen jokaiseen hakemaasi työtehtävään. Kerro miten täytät valintakriteerit ja mitkä ovat vahvuutesi haettavaan tehtävään. Arvioi miten osaamisesi soveltuu hakemaasi työtehtävään. Pyri erottautumaan, jotta pääset haastatteluun.

Tee selkeä, yksisivuinen hakemus ja liitä siihen CV.  Hakemus on mainos työpanoksestasi. Tee siitä siksi visuallisesti houkutteleva. Kerro itsestäsi, taidoistasi ja osaamisestasi sekä henkilökohtaisista ominaisuuksistasi, joista olisi hyötyä haettavassa työtehtävässä. Kerro lopuksi, että tulet mielelläsi haastatteluun kertomaan lisää itsestäsi.

Kokoa CV:hen tiivistetysti henkilö- ja yhteystietosi, koulutustaustasi ja työhistoriasi. Lisää siihen myös sellaiset tiedot itsestäsi, joista voisi olla hyötyä haettavassa tehtävässä. Näitä ovat esimerkiksi kielitaito, atk-osaaminen, luottamustoimet, julkaisut, harrastukset ja muut erityistaidot. 

Varmistu, ettei CV:stäsi tule kuitenkaan liian pitkä. Voit laittaa CV:si myös erilaisiin CV-pankkeihin.

Valmistaudu huolella haastatteluun. Ota etukäteen selvää työnantajasta ja mieti valmiiksi mahdollisia kysymyksiä, joita voit esittää haastattelussa yrityksestä tai työtehtävästä. Valmistaudu kertomaan haastattelussa, miksi juuri sinä sopisit tehtävään. Ole ajoissa paikalla.