Vinkkejä työnhakuun

Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Myös omia työnhakutaitojaan voi ja kannattaa kehittää. Tutustu työnhaun vinkkeihin ja sääntöihin näillä sivuilla.

Työnhakijan muistilista

Ole aktiivinen.

Työn hakeminen on kokopäivätyötä. Älä lannistu, jos heti ei tärppää. Asennoidu siten, että kyllä tekevälle töitä löytyy.

Ole joustava.

Etsi töitä laajalta alueelta ja hae erityyppisiä töitä. Ole valmis kokeilemaan myös määräaikaisia työsuhteita tai vuokratyötä. Ne ovat usein väyliä pysyvään työhön. Muista myös, että vähemmän kiinnostava työ saattaa myöhemmin johtaa todella mieluisaan tehtävään.

Etsi töitä monia eri kanavia pitkin.

Hyödynnä työ- ja elinkeinotoimiston lisäksi

  • lehtiä ja yritysten kotisivuja
  • internetin työpaikkasivustoja, yksityisiä rekrytointiyrityksiä ja cv-pankkeja
  • rekrytointitapahtumia ja -messuja
  • tuttavaverkostoja sekä aikaisempia työtovereitasi ja sukulaisiasi
  • suoraa yhteydenottoa yrityksiin – lähetä avoin hakemus tai järjestä tapaaminen.

Pidä huolta siitä, että työnhakutaitosi ovat kunnossa ja paperisi ajan tasalla.

Rekrytointitavat ja työnantajan vaatimukset ovat muuttuneet. Työ- ja elinkeinotoimistoista ja työnhakuvalmennuksista saat apua ja vinkkejä, miten haet työtä ja laadit työhakemuksia.

Mielenkiintoiseen työpaikkaan voit päästä myös koulutuksen tai työkokeilun kautta.

TE-palvelut järjestää osan työvoimakoulutuksista suoraan yritysten tarpeisiin. Näin koulutuksen jälkeen on hyvä mahdollisuus työllistyä. Ota selvää koulutuksista ja työkokeiluista TE-toimistosta.

Pidä huolta, että ammattitaitosi ja osaamisesi ovat ajan tasalla.

Työ- ja elinkeinotoimiston avulla päivität puuttuvia tai vanhentuneita tietoja ja taitoja.

Hyödynnä sosiaalista mediaa työnhaussa.

Työantajat etsivät työntekijöitä myös sosiaalisessa mediassa – varsinkin asiantuntijatehtäviin. Kun hyödynnät sosiaalista mediaa tehokkaasti, voit erottua työnhaussa. Mieti, minkä palvelun avulla tavoitat tehokkaimmin haluamasi työnantajat. Mieti myös, millaisia asioita sinusta saa sosiaalisen median kautta selville.

 

Pohditko yrittäjyyttä työllistymisvaihtoehtona?

Työ- ja elinkeinotoimistot tarjoavat erilaisia palveluja yrittäjille, yrittämisestä kiinnostuneille ja yritystoimintaa aloittaville. TE-toimistot kuuluvat seudulliseen yrityspalvelukokonaisuuteen, jossa viranomaiset ja organisaatiot tarjoavat yhteistyössä yrityspalveluja ja hyödyntävät valtakunnallisia asiantuntijoita.

Aloittavan yrittäjän palvelut 
Starttiraha