Tukea työllistymiseen

Työ- tai koulutuspaikkaa kannattaa hakea aktiivisesti ja monesta lähteestä. Jos työllistymisesi pitkittyy tai koet sen muuten vaikeaksi, saat apua työ- ja elinkeinotoimistoista.

Netistä löydät monipuolisesti tietoa, kokemuksia ja tukea, jotka auttavat valinnoissasi.

  • Ammattinetistä löydät tietoa eri ammateista ja voit lukea ihmisten uratarinoita. Aina ei ole helppoa löytää omaa paikkaa työelämästä – joukossa on todellisia selviytymistarinoita.
  • Avo-ohjelman avulla voit puolestasi pohtia ammatti- ja koulutusvalintojasi. Ammatinvalintaohjelma ottaa huomioon kiinnostuksesi ja kykysi lisäksi myös mahdolliset terveydelliset tai muut rajoitteet.

Apua työ- ja elinkeinotoimistoista

Työnsaanti ei ole aina kiinni pelkästään omasta aktiivisuudesta. Työllistymiskynnys voi olla korkea eri syistä, olet ehkä ollut kotona pienten lasten kanssa, työttömyys on pitkittynyt tai työllistymistä hankaloittaa vamma tai sairaus.

Työmarkkinoille pääsy voi vaatia henkilökohtaista ohjausta tai taloudellista tukea. Jos tuntuu siltä, että yksin asiat eivät etene, hae apua TE-toimistosta.

TE-toimiston yhteistyö esimerkiksi kunnan, Kelan ja eri työllistämishankkeiden kanssa antaa lisää mahdollisuuksia työllistymisellesi. Polku voi myös olla pitkä ja sisältää erilaisia palvelujen yhdistelmiä.

Älä polje paikallasi! Voit saada tukea työllistymiseesi.