Gemensam ansökan till gymnasie- och yrkesutbildning 24.2-14.3.2014

Ansökningstiden i vårens gemensamma ansökan är 24.2-14.3.2014. Ansökan går ut 14.3 kl. 15.00 – så gör din ansökan i god tid!

Det tar ungefär 20 minuter att fylla i ansökningsblanketten. Du behöver din personbeteckning och dina skol- och arbetsintyg då du fyller i ansökan. Fyll i ansökningsblanketten steg för steg. Tjänsten hjälper dig att fylla i blanketten rätt. Kom ihåg att spara ansökningsblanketten före ansökningstiden går ut.

Ta emot studieplatsen

Du får av läroanstalten ett brev med ditt antagningsresultat och information om hur du ska ta emot studieplatsen och anmäla dig till utbildningen. Ta emot studieplatsen enligt läroanstaltens anvisningar.

Har du frågor om ansökan?

Om du har frågor om ansökan – om ansökan eller hur du ska fylla i ansökningsblanketten – kan du skicka dina frågor till rådgivningstjänsten vid Utbildningsstyrelsen, info@studieinfo.fi

Telefonservice:
Telefon: 029 533 1010
Öppen vardagar 9–13
Under den sista ansökningsdagen 9–15
Samtalsavgift enligt lokalnätsavgift/mobiltelefonavgift
E-post: info@studieinfo.fi

Om du inte fick studieplats?

Om du inte blev vald till utbildningen får du ett efterhandledningsbrev med ditt poängantal och eventuell placering på reservplats. Det blir ofta lediga studieplatser och läroanstalterna anmäler dem i Studieinfo.

Tips: Du kan ännu i början av terminen fråga efter lediga studieplatser hos läroanstalterna.