Ilmoita avoin työpaikka

Ilmoita avoimesta työpaikastaTE-palveluihin. TE-toimistot palvelevat työnantajia edelleen myös työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvilla alueilla. Työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvilla kunnilla on myös mahdollisuus ottaa vastaan työpaikkailmoituksia ja julkaista niitä TE-toimiston Avoimet työpaikat -palvelussa.

Työnantajan palvelut työllisyyden kuntakokeilussa

TE-toimistoon kannattaa ilmoittaa avoin työpaikka verkossa

Ilmoita avoin työpaikka verkossa Yrityksen ja työnantajan oma asiointi -palvelussa. Siihen on koottu kaikki yrityksille ja työnantajille suunnatut TE-palvelut, jotka voi hoitaa verkossa. Asiointi hoituu kertakirjautumisella.

Oma asiointi -palvelussa saat työpaikkailmoituksen nopeasti Avoimet työpaikat -verkkopalveluun sekä halutessasi EURES-palveluun (Eurooppalainen rekrytointiverkosto). Palvelussa voit tallentaa työpaikkailmoituksen malliksi, muuttaa aiempaa työpaikkailmoitusta tai poistaa sen. Voit myös seurata reaaliaikaisesti työpaikkailmoituksesi käsittelytilannetta TE-toimistossa sekä nähdä työnhakijaesittelyt sekä työpaikkaan tehdyt työtarjoukset.

Voit ilmoittaa tiedot avoimesta työpaikasta myös puhelimitse paikalliseen TE-palveluun tai avoimella verkkolomakkeella. Tämän jälkeen TE-toimisto ottaa yhteyttä ja sopii tarkemmin toimeksiannosta.

Työpaikan ilmoittaminen avoimella verkkolomakkeella

Ulkomailla sijaitsevat työpaikat

Ulkomailla sijaitsevien työpaikkojen vastaanottamisessa ja julkaisemisessa noudatetaan samoja periaatteita ja laatukriteerejä kuin Suomessa sijaitsevien. Työpaikkojen julkaisemisesta vastaavat EURES-asiantuntijat.

TE-toimistolla ei ole lakisääteistä velvollisuutta julkaista sopimusvaltioiden ulkopuolella sijaitsevien työpaikkojen ilmoituksia. Niiden julkaiseminen Avoimet työpaikat -palvelussa arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Kirjautuminen

Voit kirjautua Oma asiointi -palveluun suomi.fi-tunnistuksella ja -valtuuksilla
Toistaiseksi palveluun pääsee myös TE-palvelujen sopimustyönantajan käyttäjätunnuksilla. Verkkopalvelutunnukset saat omalta TE-toimistoltasi. Näillä tunnuksilla käytössäsi ovat Oma asioinnin peruspalvelut, mutta eivät aivan kaikki verkkoasiointimahdollisuudet.

Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi

Soita Yritys-Suomi -puhelinpalveluun, jos tarvitset neuvontaa tai lisätietoja. Sopimusasiakkaan verkkopalvelutunnukset saat omalta TE-toimistoltasi.

Julkaise tarkka työpaikkailmoitus

Tavoitteena on, että rekrytointi olisi mahdollisimman nopeaa, luotettavaa ja tuloksellista sekä työnantajille että työnhakijoille. Sen takia työpaikkailmoituksen pitää olla informatiivinen, laadukas ja realistinen. Työtehtävä täytyy kuvata selkeästi.

Hyvässä työpaikkailmoituksessa on seuraavat tiedot:

 • yrityksen ja työnantajan nimi
 • ammattinimike
 • tehtävän kuvaus
 • erityistaidot
 • koulutusvaatimukset tarvittaessa
 • työaika
 • työn alkaminen ja työsuhteen kesto
 • työpaikan sijainti
 • palkkaus
 • yhteystiedot
 • hakumenettely

Jos työpaikkailmoitus koskee vuokratyötä ja suorarekrytointia – eli kyseessä on henkilöstöpalveluyrityksen toimeksianto rekrytoinnista – siihen on suositeltavaa merkitä myös käyttäjä- tai toimeksiantajayrityksen nimi. Toimeksiantajayrityksen nimi on kuitenkin aina ilmoitettava TE-toimistolle.

Avoimet paikat – Suomen käytetyin rekrytointipalvelu

TE-toimiston Avoimet paikat -palvelu on maan laajin maksuton rekrytointikanava.

Verkkosivuillamme tehdään 14–18 miljoonaa paikkahakua kuukaudessa. Työnhakijoille lähetetään Paikkavahti-palvelusta kuukausittain 3–4 miljoonaa sähköpostiviestiä avoimista työpaikoista.

TE-palveluissa ilmoitetut avoimet työpaikat siirtyvät automaattisesti työmarkkinatori.fi:n avoimiin työpaikkoihin.

Avoimet työpaikat