Ammatinvalinta ja koulutus

TE-palveluista saat tukea työurasi kaikissa vaiheissa, kun esimerkiksi

  • haet töitä
  • mietit ammatinvalintaa
  • suunnittelet osaamisesi kehittämistä
  • harkitset uranvaihtoa.

Kun tarvitset tukea tilanteesi selvittämiseen, hyödynnä verkkopalveluamme, valtakunnallista puhelinpalveluamme tai ota yhteyttä paikalliseen TE-toimistoon.

Näin asioit kanssamme

Ohjeet työllisyyden kuntakokeilun asiakkaalle

Jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas, ole yhteydessä omaan kotikuntaasi, kun tarvitset tukea tilanteeseesi. Kotikuntasi ohjeistaa sinua myös koulutuksiin ja valmennuksiin liittyvissä asioissa.

Työnhakijan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana

Koulutuksen kautta työuralle

TE-palvelut ovat tukenasi myös, kun ryhdyt toteuttamaan suunnitelmaasi. Mahdollisuuksia on monia.

Ammatillisella työvoimakoulutuksella voit lisätä ammattitaitoasi ja mahdollisuuksiasi saada työtä. Voit suorittaa myös peruskoulun, jos et voi aloittaa ammatillisia opintoja todistuksen puuttumisen takia.

Haussa oleva työvoimakoulutus

Yrittäjäkoulutuksesta on hyötyä, jos harkitset yritystoimintaa tai toimit jo yrittäjänä.

Yrittäjäksi kouluttautuminen

Kotoutumiskoulutuksessa saat maahanmuuttajana valmiuksia ammatilliseen koulutukseen tai työhön ja suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kotoutumiskoulutus maahanmuuttajalle

Omaehtoinen työttömyysetuudella tuettu opiskelu voi olla tietyin edellytyksin mahdollista, jos sinulle ei löydy työvoimakoulutuksista sopivaa koulutusta. Opiskelusta on aina sovittava TE-toimiston kanssa.

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna

Sivutoiminen opiskelu voi olla mahdollista, jos opiskelet niin vähän ettei se vaikuta työnhakuusi eikä estäisi sinua vastaanottamasta kokoaikatyötä. 

Sivutoiminen opiskelu

Lyhytkestoiset opinnot ovat opintoja, jotka kestävät enintään kuusi kuukautta ja edistävät työllistymistäsi. Voit saada niiden aikana työttömyysetuutta. Olethan opinnoista etukäteen yhteydessä TE-toimistoon.

Lyhytkestoiset opinnot työttömyysetuudella

Oppisopimuskoulutuksella voit opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia. Oppisopimuskoulutuksella voit hankkia ammatin, syventää omaa ammatillista osaamistasi tai hankkia uutta ammatillista osaamista. Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen.

Opiskelu oppisopimuskoulutuksella

Valmennuksista vauhtia työnhakuun ja uralle

TE-palvelut tarjoavat työhönvalmennusta ja työnhakuvalmennusta silloin, kun tarvit apua työnhakuun. Uravalmennuksessa puolestaan mietitään urapolkuasi laajemmin. 

Lue lisää valmennuksista