Vinkkejä työnhakuun

Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Myös omia työnhakutaitojaan voi ja kannattaa kehittää. Tutustu työnhaun vinkkeihin ja sääntöihin näillä sivuilla.

Ole aktiivinen ja joustava

Työn hakeminen on kokopäivätyötä. Älä lannistu, jos heti ei tärppää. 

Etsi töitä laajalta alueelta ja hae erityyppisiä töitä. Ole valmis kokeilemaan myös määräaikaisia työsuhteita tai vuokratyötä. Ne ovat usein väyliä pysyvään työhön. Muista myös, että vähemmän kiinnostava työ saattaa myöhemmin johtaa todella mieluisaan tehtävään.

Etsi töitä monia eri kanavia pitkin

Hyödynnä TE-toimiston lisäksi

  • lehtiä ja yritysten kotisivuja
  • internetin työpaikkasivustoja, yksityisiä rekrytointiyrityksiä ja cv-pankkeja
  • rekrytointitapahtumia ja -messuja
  • tuttavaverkostoja sekä aikaisempia työtovereitasi ja sukulaisiasi
  • suoraa yhteydenottoa yrityksiin – lähetä avoin hakemus tai järjestä tapaaminen.

Pidä huolta, että työnhakutaitosi ovat kunnossa ja paperisi ajan tasalla

Rekrytointitavat ja työnantajan vaatimukset ovat muuttuneet. Työ- ja elinkeinotoimistoista ja työnhakuvalmennuksista saat apua ja vinkkejä, miten haet työtä ja laadit työhakemuksia.

Mielenkiintoiseen työpaikkaan voit päästä myös koulutuksen tai työkokeilun kautta

TE-palvelut järjestää osan työvoimakoulutuksista suoraan yritysten tarpeisiin. Näin koulutuksen jälkeen on hyvä mahdollisuus työllistyä. Ota selvää koulutuksista ja työkokeiluista TE-toimistosta.

Pidä ammattitaitosi ja osaamisesi ajan tasalla

TE-toimiston avulla päivität puuttuvia tai vanhentuneita tietoja ja taitoja.

Hyödynnä sosiaalista mediaa työnhaussa

Työantajat etsivät työntekijöitä myös sosiaalisessa mediassa. Kun hyödynnät sosiaalista mediaa tehokkaasti, voit erottua työnhaussa. Mieti, minkä palvelun avulla tavoitat tehokkaimmin haluamasi työnantajat. Mieti myös, millaisia asioita sinusta saa sosiaalisen median kautta selville.

Pohditko yrittäjyyttä työllistymisvaihtoehtona

TE-toimistot tarjoavat erilaisia palveluja yrittäjille, yrittämisestä kiinnostuneille ja yritystoimintaa aloittaville. TE-toimistot kuuluvat seudulliseen yrityspalvelukokonaisuuteen, jossa viranomaiset ja organisaatiot tarjoavat yhteistyössä yrityspalveluja ja hyödyntävät valtakunnallisia asiantuntijoita.

Ohjeet työllisyyden kuntakokeilun asiakkaalle

Jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas, ole yhteydessä kotikuntaasi, jos kiinnostut työnhakuvalmennuksista, työkokeilusta, koulutuksista tai tarvitset tietoa yritystoiminnan käynnistämisestä ja kehittämismahdollisuuksista.

Työnhakijan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana