Sosiaalinen media työnhaun tukena

Tällä sivulla löydät vinkkejä, kuinka voit  hyödyntää sosiaalista mediaa työnhaussa.

LinkedIn työnhaussa

LinkedIn on sosiaalisen median alustoista eniten työnhakuun keskittynyt palvelu.Sen kautta voit verkostoitua, löytää työpaikkailmoituksia tai vaikkapa tulla headhuntatuksi. LinkedInissä ilmoitetaan avoimeksi hyvin monenlaisia työpaikkoja hiihtokeskustyöntekijöistä insinööreihin. Mikäli sinulla ei vielä ole LinkedIn-profiilia, ota homma haltuun vaikka heti!

Tiesithän, että LinkedInissä kannattaa olla aktiivinen myös työssä ollessasi. Säännöllinen aktiivisuus somessa auttaa sinua brändäämään itseäsi, mistä taas voi olla hyötyä etsiessäsi uusia työmahdollisuuksia. 

Tiesitkö, että Facebook on myös erinomainen sosiaalisen median alusta työnhaulle?

Facebook avasi 2018 vuoden alkupuolella uuden ilmoitusalustan, jossa voit hakea ja tarjota työpaikkoja. Työpaikat -ilmoitusalusta on tarkoitettu sekä työnhakijoiden että yritysten käyttöön. Hakuun ilmoitetut työpaikat näkyvät myös käyttäjän uutisvirrassa ja mainoksissa. Avoimia työpaikkoja voit etsiä hakutoiminnon avulla ja  kiinnostavista työpaikoista voit tehdä itsellesi hälytyksen, jolloin Facebook ilmoittaa sinulle uusista avoimista työpaikoista.

Tuo esiin osaamistasi Instagramissa

Instagram-profiilin avulla voit tuoda esiin osaamistasi tai kädentaitojasi, jolloin Instagram-profiili toimii ikään kuin portfoliona. Voit lisätä CV:seesi tai hakemukseesi linkin Instagram-profiiliisi ja tällä tavoin tuoda osaamistasi esille myös kuvien ja videoiden keinoin. 

Videot työnhaussa ovat myös yksi vaihtoehto

Videohakemukset, videoCV:t sekä esittelyvideot ovat yleistyneet rekrytoinneissa. Videomuodossa oleva esittely tai hakemus voi antaa työnantajalle hakijasta tietoa, mikä ei käy ilmi hakemuksesta tai CV:stä. Näin ollen videohakemus myös helpottaa hakijoiden esikarsintaa. Videointi hyödyttää myös työnhakijaa, sillä video on mainio tapa tuoda esiin omaa persoonaansa ja asennettaan ilman, että listataan erilaisia adjektiiveja. Videointia voit hyödyntää myös silloin kun kirjoittaminen ei ole vahvuutesi, mutta esiintyminen on sinulle luontaista. Videon avulla voit erottautua muista hakijoista.