Ammatillisen osaamisen kehittäminen

TE-toimistolla on myös palveluja, joiden avulla voit kehittää ammatillista osaamistasi, hankkia uuden ammatin ja tutustua suomalaiseen työelämään.

  • Työkokeilu tehdään työpaikalla. Työkokeilu selvittää, sopiiko kyseinen ammattiala sinulle. Työkokeilun voi aloittaa, kun olet tehnyt siitä sopimuksen työnantajan ja TE-toimiston kanssa.
  • Ammatillisessa työvoimakoulutuksessa voit suorittaa johonkin ammattiin tarvittavan tutkinnon tai täydentää omaa koulutustasi. Opetuskielenä on suomi.
  • Palkkatuetussa työssä työskentelet työpaikalla, ja TE-toimisto tukee työnantajasi palkkakustannuksia. Lisätietoja palkkatuetusta työstä saat TE-toimistosta.

Voit saada apua ja neuvontaa myös yritystoiminnan aloittamiseen. Aloittava yrittäjä voi tietyin edellytyksin saada starttirahaa. Jos aiot perustaa yrityksen, kerro siitä etukäteen TE-toimistossa.

Maahanmuuttajien kotoutumispalvelut työllisyyden kuntakokeilussa

Jos sinut on ohjattu kuntakokeilun asiakkaaksi ja olet kiinnostunut työkokeilusta, työvoimakoulutuksesta, palkkatuesta tai yritystoiminnan aloittamisesta, ole yhteydessä kotikuntaasi. Palveluista sovitaan kotikunnan asiantuntijan kanssa ennen niiden aloittamista.